Radovanović (Narodna stranka): Inspektor koji je otkrio Belivukov klan u grobu, a Dijana Hrkalović se slobodno šeta 1Veljko Belivuk photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Poslanica Narodne stranke Slavica Radovanović izjavila je danas da je Veljka Belivuka i njegov klan uhapsila policija, a ne SNS koji se time „neprekidno hvali“, a inspektor Dejan Jović, koji je prvi napisao informaciju o Belivuku, više nije živ, dok se oni koji su štitili kriminalni klan „slobodno šetaju po Srbiji“.

„Jović nije dobio nagradu nego grobno mesto, dok bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić ne snose posledice, nego odgovaraju za najlakša krivična dela. Šta mislite, kako se osećaju porodice onih koji su digli ruku na sebe zbog terora koji su trpeli u policiji“, upitala je Slavica Radovanović na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o pravosudnim zakonima.

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić rekla je da je u kompaniji „Eliksir“ u radu sa opasnim materijama angažovano 19 zatvorenika, a ne šest kako tvrdi ministarka pravde Maja Popović.

„U saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija izneto je niz neistina. U dokumentaciji ‘Eliksira’ navodi se da nisu izloženi opasnosti, a vi ste rekli da nisu izloženi nijednoj opasnosti. Pored toga, oni rade osam sati, odnosno od 7 do 15 sati, a ne šest sati kao što vi tvrdite“, rekla je Parlić.

„Srbija nije studio televizije Pink gde ste se vi raskomotili. Vi ste saradnik mafijaškog klana“, rekla je Parlić ministarki Maji Popović.

Ministarka Popović rekla je poslanici da se bavi „izmišljotinama, kafanskim pričama i papirićima“.

„Nemojte nas postavljati uz sebe, mi se borimo za red i zakon“, poručila je Popović poslanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari