Radovanović: Vlast želi krizu da uguši izborima, nesvesni "šamara" sa mitinga koji su organizovali 1Aleksandar Radovanovic foto PSG

„Opozicija je jasno rekla da bez ispunjenja uslova „Srbija protiv nasilja“, neće imati netranspaentne razgovore sa predsednikom, i nikakva njegova ucena, pa ni ova o raspisivanju izbora, neće promeniti tu odluku. Očigledno je da vlast ne želi da nastalu krizu rešava otklanjanjem uzroka nasilja, već žele da idu u produbljivanje kroz predizbornu kampanju“, kaže Aleksandar Radovanović iz Pokreta slobodnih građana.

Ovaj opozicionar, komentarišući obraćanje premijerke i predsednika na kome su, između ostalog, najavili i moguće prevremene izbore, kaže da je Srbiji pre svega potrebna odgovornost onih koji su, kako navodi, doveli do toga da nasilje postane svakodnevnica, kao i spuštanje tenzija kroz ispunjenje zahteva.

„To bi značilo i da po prvi put vlast kaže da je za nešto odgovorna, pa je to izgleda preveliko očekivanje“, smatra naš sagovornik.

Premijerka je, podsetimo, rekla da je njena ostavka „na stolu“.

Radovanović procenjuje da Vučić i SNS se nadaju da će krizu uspeti da, navodi, uguši novim izborima, koji bi bili praćeni novim povećanjem plata i penzija.

„Povećanje plate i penzije ponovo neće biti dovoljno da pokriju postojeću inflaciju“, ukazuje predsednik Izvršnog odbora PSG.

Premijerka Brnabić navela je da su tragedije početkom maja promenile svakoga u Srbiji, ali Radovanović smatra da ni ona, ni predsednik nisu svesni da se Srbija nakon dešavanja 3. maja potpuno promenila.

„Verujem da i dalje nisu svesni da se Srbija nakon ovih dešavanja od 3. maja potpuno promenila i da šamar koji su doživeli na mitingu koji su organizovali nije bio dovoljan da im pokaže da izbori kojima se nadaju neće biti isti kao oni u prethodnih 10 godina. Srbija je počela da pruža otpor ovom režimu i taj proces se neće zaustaviti“, poručuje Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari