Radulović: Nijedan pop nije taknut

Šta o situaciji nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti kažu u Podgorici

Ostavite komentar


  1. U Crnoj Gori je za vreme i neposredno nakon drugog svetskog rata, od oko 200 sveštenika, koliko ih je tada bilo, uz mučenje i na okrutan način ubijeno 182 sveštena lica!!! Uglavnom od strane komunista. Ovo što se sada događa je nastavak ubijawa religije i pravoslvqa u Crnoj Gori, samo ovog puta na podao način i mekom silom. Komunistge je u tom ubijawu religije odlikovala brutalnost i bestijalnost, a ove danas odlikuje podlost i lukavost.

    1. Gospodine u to vreme su bili Kumunusti srbi su vlladali jugoslavijom …vasi cetnici su ubili veru bas kao sad sta zelite da je uzvisite …..nema budale vise …..cel svet vas zna …..

  2. Kakvi veštački pokušaji sleganja atmosfere. Svi sve.. niko nije kriv i slično. Republika Srbija je obavezna odmah da reaguje sankcijama protiv države Crne Gore i pojedinaca iz vlasti.

  3. Niko nije ni taknut???!! A Episkop koji je završio na VMA – to je fatamorgana.!!?? Novinari koji bezbolno lažu – bar mi toga imamo u Srbiji dovoljno. A ovaj iz Monte negro se direktno kvalifikovao za Informer!!!

    1. Vi sami se ubijate a onda vam je kriv drugi ….siptari ……crnogorci ….bosnjaci …makedonci ako ih ima ….hrvati bugari ……svi ovi su krivi samo Srbi su angeli…..cudo zar ne

  4. Sta ne trazite imovenske prava u rusiji tamo isto ako ima ili bilo gde da ima srbske crkve …nego u komsiluku ….to je samo jedna farsa …..a svi znamo gde to vodi ….i kako to u sustini je i sta to donosi …velike albanije ili je sasvim drugo ….

    1. U tvom Kosova Republjik, SPC je vracena sva imovina i metosi. Decani su skoro celi u vlasnistvu SPC i Orahovacki Vinogradi, sve crkve i manastiri izgradjeni do 1994.god. koji su popaljeni i poruseni u martovskom pogrom su obnovljene o trosku kosovskih poreskih obveznika. Osim svega ovoga Srpska Pravoslavna Crkva je po ustavu R. Kosovo potpuno nezavisna i uziva punu autonomiju.

  5. Ma nekako mi i nije žao tih popova, davno su oni izgubili kopču sa Božjim vrednostima i dok se narod patio i pati oni su gledali svoje. Sada je došao red i na njih pa neka vide šta će.
    Pravog duhovnika danas možeš naći samo u nekom zabitom manastiru, ovo po patrijašijama su interesne grupe kojima je lična korist na prvom mestu.

    Mnogi se čude zašto Srbija ne reaguje…pa šta mislite, da to neće doći na red u Srbiji?! Vlast više nema odakle da otme, narod je propao skroz, ono što je sposobno gleda da ode odavde što pre. Crkva je do sada ostala netaknuta što se tiče otimačine a nisam nijednog popa video da su branili siromahe od izvršitelja ili da su bar reagovali nekako protiv otvorene krađe nad državnom imovinom ili protiv terora nad malim ljudima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.