Radulović: Poklanjanje zemlje strancima 1Foto: Medija centar

Šef poslanika Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da se predloženim izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu ne rešava problem da stranci u Srbiji obrađuju zemlju, pošto 30 odsto najboljih oranica ministar poljoprivrede već može da dodeli stranim investitorima.

Uveliko je u toku poklanjanje državne poljoprivredne zemlje, a nemačka kompanija „Tenis“ je jedan od primera, izjavio je Radulović i ukazao da se tako uništavaju poljoprivrednici u Srbiji.

Prema zakonu, koji je donela Srpska napredna stranka, ministar može 30 odsto državnog zemljišta, najboljih oranica, da dodeljuje stranim investitorima, odnosno da ih otme našim poljoprivrednicima i da najbolji resurs pokloni strancima, izjavio je Radulović na konferenciji za novinare u parlamentu.

Prema njegovim rečima, zakon koji je na dnevnom redu je „šarena laža“ da se to prikrije.

Radulović je ocenio i da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom, kojim je liberalizovana prodaja zemlje strancima, loš po Srbiju i loše ispregovaran, ali je sadašnja vlast imala pet godina da ga popravi.

On smatra da Vlada Srbije, kada je reč o poljoprivredi, ne vodi iskrenu politiku i da je na delu pokušaj da se skrene tema sa problema koji muče srpske poljoprivrednike, a sada je to prvenstveno suša, za koju vlada i dalje nema rešenje.

Radulović je naglasio da će glasati protiv zakona i ističe da DJB ima program za poljoprivredu, koji predviđa da se državna zemlja proda domaćim poljoprivrednicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari