Rakić povodom situacije u Pećincima: Deo roditelja odveo decu u vrtić, deo dočekala zaključana vrata 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Narodna poslanica i zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić oglasila se danas povodom izuzetno uznemirujuće situacije u Pećincima, gde je deci članova i simpatizera Demokratske stranke onemogućeno da idu u vrtić. Nakon jučerašnjeg protesta ispred predškolske ustanove, roditelji i dalje nisu dobili odgovore na brojna pitanja, a danas su se suočili i sa novim problemima.

„Jutros su vaspitačice po nalogu direktorke dočekale porodicu Mažić i rekle da neće da prime decu u vrtić jer su deca ispisana. Čak su drsko rekle da će, ako ipak reše da ostave decu u vrtiću, pozvati policiju i Centar za socijalni rad jer nisu odgovorne za mališane. Nisu uspeli da ih uplaše. Roditelji su decu ostavili u vrtiću, rešeni da se bore se do kraja,“ poručila je Dragana Rakić, u pisanoj izjavi.

Kako se navodi, porodicu Mihajlović dočekala su zaključana vrata i spremačica koja im je rekla da idu kući, tako da njihovo dete danas nije u vrtiću.

„Demokratska stranka ostaje uz porodice koje su se našle na meti lokalnog moćnika Milorada Pantića Lukija, na našu podršku mogu da računaju, i da ćemo učiniti sve moguće ne samo da njihova deca ponovo krenu u vrtić, nego i da se oni koji su odgovorni za ovakvu situaciju nađu pred licem pravde,“ navela je Dragana Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari