Rakić: Tri dana nakon masakra u Velikoj Ivanči naprednjaci krenuli u otimanje vlasti u Vojvodini 1foto: Printscreen/RTS

Srpska napredna stranka tri dana nakon najvećeg masovnog ubistva u istoriji Srbije, u Velikoj Ivanči, 2013. godine, organizovala je politički skup na kom je zahtevala smenu tadašnjeg pokrajinskog premijera Bojana Pajtića“, rekla je Dragana Rakić, poslanica Demokratske stranke tokom rasprave o predlogu za smenu ministra policije Bratislava Gašića.

Dodala je da su se tri dana posle najvećeg masovnog ubistva u Srbiji naprednjaci već otimali za vlast u Vojvodini.

„To vam je bilo najvažnije u tom trenutku. To ste bili vi i SNS“, rekla je rakić.

Ona je upitala naprednjake zašto opoziciju pitaju ko je ubio Ranka Panića i zašto niko nije odgovarao za to?

„Što ne pitate tadašnjeg ministra unuturašnjih poslova Ivicu Dačića? Eno ga, sedi vam u Vladi. Što ne pitate tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića. Eno ga, sedi vam u kabinetu Aleksandra Vučića. Što ne pitate Vučića što ga savetuje direktor policije iz vremena kad je, kako vi kažete, policija ubila Ranka Panića. Kako ste to mislili? Da vi reciklirate otpad iz bivše vlasti, a za ono što su oni radili odgovornost prebacite na nas koji smo ostali verni svojoj političkoj ideji i stranci. Nas koje niste mogli da potkupite ili zaplašite“,navela je poslanica DS.

Ona je primetila i da su ‘žuti lopovi’ koji su otišli kod narednjaka valjda sa sobom doneli svoj lopovluk. To su, kako je rekla, sada vaši lopovi i kriminalci.

„Vi ste ih prihvatili. Mi smo ih odbacili. To su vaši partijski drugovi, sede u vašoj Vladi. Niko vam ih nije nametnuo, vi ste ih izabrali“, istakla je Rakićeva.

Replicirao je šef skupštinskih naprednjaka Milenko Jovanov koji je rekao da se naprednjaci nisu okupljali kako bi tražili ostavku Bojana Pajtića zbog maskara u Velikoj Ivanči, već zbog njegove odluke da, kako kaže, 10. aprila želeo da zakaže Skupštinu AP Vojvodina na kojoj bi se usvojila deklaracija da je Vojvodina ugrožena od Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari