Rama: Srbija će imati predstavnika u Tirani, Vučić nema drugi izbor nego da dođe 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da će Srbija imati predstavnika na Samitu EU-Zapadni Balkan 6. decembra u Tirani i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema drugi izbor nego da dođe, preneo je danas Kossev pisanje prištinskih medija.

„Ne uzbuđuje me bilo kakva izjava političara za potrebe njihove unutrašnje politike. Srbija će biti na samitu. Predsednik Srbije nema drugog izbora nego da dođe na samit. Kažem ovo sa uverenjem jer bi u suprotnom to bila katastrofa za Srbiju i za njega, naravno“, rekao je Rama, javlja Gazeta ekspres.

Nakon što je kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra, a za njegovu savetnicu imenovana Rada Trajković i prvog reagovanja Evropske unije , Vučić je rekao da „niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra“.

On je, međutim, samo dan kasnije, a posle sastanka sa svropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, rekao da će da razmisli i odluči tokom vikenda da li će ići u Tiranu.

Kako prenosi RTK 2, Rama je tokom razgovora sa građanima putem društvenih mreža ocenio da je Samit u Tirani najvažniji u istoriji međunarodnih odnosa.

„Udaljeni smo 48 sati od izuzetnog, istorijskog događaja, najvažnijeg u međunarodnim odnosima zemlje. Svi lideri EU dolaze u Tiranu, po prvi put u zemlji koja nije članica EU, na Samit EU – Zapadni Balkan“, rekao je Rama i dodao da će, osim španskog premijera Pedra Sančeza, svi ostali lideri biti u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari