Vučića opet boli glava zbog iste stvari, iako je još u februaru rekao da je na vreme zaustavio strane službe 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već drugi put govori o nameri stranaca da političkim inženjeringom na izborima oslabe Srbiju i SNS.

Iako je u februaru rekao da je na vreme zaključio šta smeraju strane službe i neke ambasade koje ne žele da Srbija vodi sopstvenu poltiku, te da je to raskrinkao i zaustavio i da stvari idu u suprotnom pravcu, Vučić je opet u nedelju gostujući na televiziji Pink opisao plan opozicije da sa stranim službama i delom stranih nevladinih organizacija oslabi njegove i pozicije SNS.

I tada i sada je voditeljkama nacrtao na papiru taj plan, koji se u nijansama razlikuje.

Vučić je u nedelju objasnio da je SNS sada na 44 odsto podrške, SPS sa partnerima na 10 odsto, objedinjena desnica bez SRS i DJB na 13, a kompletni proevropski blok na 22-23 procenata.

Vučića opet boli glava zbog iste stvari, iako je još u februaru rekao da je na vreme zaustavio strane službe 2
Foto: Print screen Pink

Prema njegovom sudu, te brojke pokazuju da je uz manjinske stranke, čak i bez njih, to pristojna većina za SNS sa partnerima gde se, kako je rekao, zna ko vodu nosi.

Kako je dodao, budući da oni koji rade na njegovom slabljenju znaju da glasači SNS ne mogu da pređu i glasaju za proevropski blok, sada vode kampanju protiv SNS sa svih pozicija, pa se uz pozitivno izveštavanje o evropskom bloku medijski podiže i desnica, kao, kao je naveo, „korisni idiot“.

Cilj toga je, kaže Vučić, da se SNS spusti na 37 odsto, SPS poveća na 13-14 kako bi mogao da ucenjuje i traži premijersko mesto, desnica da se podigne na 16 procenata, evropski blok osvoji 23, a manjine budu na 7-8 procenata. U tom slučaju, računa Vučić, više nema većine za SNS.

Vučića opet boli glava zbog iste stvari, iako je još u februaru rekao da je na vreme zaustavio strane službe 3
Foto: Print screen Prva TV

U februaru je slično govorio, pa je rekao da je plan službi i nekih ambasada da se SNS sa između 43 i 45 odsto spusti na 35 – 37 procenata.

– Da se pusti značajniji uticaj nekih spoljnih sila koji će da pomognu da tri desničarske stranke skoče sa 10,5 na 15 odsto. Da se SPS podigne sa 11 na 15, a da evropski blok (Zeleni, Ponoš Đilas, Jeremić) budu na 20- 22 odsto. Manjine i ostali su na osam do 10 odsto, plus nevažeći listići – opisao je tada Vučić plan.

Kako je dodao, trebalo je oformiti tri kampa, jedan SNS, drugi bi, kako je naveo mogli da budu SPS i desnica sa ukupno 30 procenata, i treći kamp bi bili levičari sa manjinama na takođe 30 odsto podrške. Sve ukupno 95 odsto, a ostatak bi bili nevažeći glasovi.

On smatra da bi takva situacija bila idealna za strance i za njhove igre i razaranje Srbije.

– Tu SNS ne može lako sa manjinama nego će morati da uzme nekog od evropejaca i uđe u ozbiljan rat sa svima ovima. Dobili bi potpunu nestabilnost i haos i kao u lutkarskom pozorištu vukli bi konce – zaključio je tada kao i sada on.

Građani Srbije će na glasanje 17. decembra a glasaće se za parlament, Skupštinu grada Beograda, pokrajinsku skupštinu i nekoliko desetina lokalnih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari