Autorka izveštaja Fridom haus o slobodi medija: Ozbiljan razlog za brigu u Srbiji

Ostavite komentar


  1. U pravu je ova dama: AV metod je opasniji, jer je veoma podmukao i prikriven!

    1. Kada nas napadaju i optužuju američke i engleske agenture, to je dobar znak. To znači da nisu ostvarili sve svoje ciljeve, a to je, da celu Srbiju stave pod svoju kontrolu, iako imaju sledbenike, koji su progutali udicu o „diktaturi“ , o „demokratiji“ i ostalim američkim i engleskim lažima i prevarama.

      1. @eks: stranci mogu da kibicuju I lagano ispijaju pivo, ne moraju nista da rade pored Jutke, brac I kumova I drugih SNS pulena koji zavise Srbiju u crno

      2. Zama ti zivi u Vucicevoj „demokratiji“ i optuzuj Ameriku i Zapad, dok se i sam ne nadjes na udici.Tad ce biti kasno.

        1. Ziki, laži o zapadnoj demokratiji su odavno razobličene, ali ti kasniš sa informisanjem.

  2. Lepo je rekla, hvala joj na podrsci narodu, ali slika je smesna. Inace, nije pomenula tajnu sluzbu koja takodje ima svoje novinare i urednike a vala i infiltriraju partije i pokrete, tako da je pravo na udruzivanje sabotirano u Srbiji. BIA ne postuje ustav, sabotira opoziciju, jos uvek imamo politicku policiju umesto bezbednosnu policiju.

    1. Sloboda govora,izrazavanja uvek mora biti prisutna.Svako ima pravo na svoje misljenje

    2. U suštini nije toliko veliki problem sa spavanjem ma kakvo ono bilo. Problem nastaje nakon buđenja! I zabrinutost, svakako.

      1. Ma budio sam se ja 2012 ..i 13 te..16 te, redom, te…u teskom znoju, samo je tada za fridome i ostale sve bilo bajno u Srbiji
        Reci mi druze sto bi im sad verovao, jer se to AV toliko promenio, ili….

        1. Svakako da nije bilo bajno nikada, kao što, u ostalom, nije i nigde na svetu. Uzgred rečeno, ako ćemo iskreno, pisali su oni i tada, ali je problem što mi, po ustaljenoj praksi, slabo pamtimo. Doduše njihove (Fridom i ostali) primedbe bile su u blažoj formi jer je i tadašnje stanje bilo za neku nijansu drugačije. Tih godina koje navodite, ako ćemo realno, AV i njegova mašinerija su lagano startovali, postepeno ispitivali teren, nisu prenagljivali, usklađivali tempo, proučavali metode i forme,……………..da bi poslednjih godina pojačali ritam i počeli da dostižu svoj frhunac. Doduše nisu ga baš sasvim dostigli, imaće još posla na tom planu i ne sumnjam da će oni na tome, a uz našu pomoć, predano raditi. Šumadijo druže, to mu tako stoji. P.S. Pitanje verovanja je lična stvar svakoga.

  3. Narod to najbolje vidi i čuje pa tako i glasa a ovo sve su šarene laže.

    1. bole,bole, nisu ovo nikakve šarene laže, surova istina, bole. Pazite da Vas na kraju ne zaboli.

      1. Nisu šarene laže, ali su veloke laže . Poštedite me demokratije Freedom House, CNN, CIA , MI6 , nametanje demokratije u Vijetnamu, u Iraku, u Libiji, u Srbiji , … umorio sam se od nabrajanja , a nism ni 10 % nabrojao . Svuda gde su uvodili demokratiju – krvi do kolena .

        1. Tako je. Svuda gde su na snazi diktatura, autokratija, birokratija, tehnokratija, aristokratija,………i ostale ‘kratije“ osim demokratije tamo je sve na svom mestu, blagostanje, harmoničnost, izobilje, sreća, radost, sveopšti napredak,………….gde, jednostavno rečeno, teče med i mleko na sve strane i sve je bajno!??

    2. Ihhhhh, kada bi tako stvarno bilo da (‘najbolje vidi i čuje’) gde bi nam onda bio kraj!? Odraz toga…… kako ‘najbolje vidi i čuje’ vidimo i realno osećamo gde god se okrenemo oko nas, svakodnevno i svakom mestu. Ili to ne primećujemo pa se pravimo blesavi?

  4. Ne razumem sta je tu prikriveno? Nema tu prikrivanja, propaganda je potpuno otvorena i brutalna. Perfidna je samo podrska EU ovom cirkusu.

  5. AV pokusava da izigra dogovor i odbija da isporuci robu koju je Zapad platio svojevremeno podrskom njegovoj vladavini. Sada pocinje proces zavranja ruke, Vuciceve naravno. Htedoh reci da je stanje u medijima bilo tako i pre sedam godina, pa su cutali. Sada ga ruse ali ne zbog demokratije u Srbiji nego zbog svojih interesa. I opet ce da trguju sa nekim novim Vucicem u Srbiji….Mi u toj stvari dodjemo ko kompletni idioti.

  6. Organizacija FREEDOM HOUSE je politička organizacija, tako da njene ocene dolaze iz političke kuhinje protiv zemalja koje imaju svoj stav i ne povijaju kičmu. Sasvim slučajno stavovi organizacije FH se poklapaju sa stavovima RSE, a još slučajnije je da je logo organizacije FH sličan logu RSE. Da li slučajno ili ne.

  7. Posto zivim u EU, itekako dobro primecujem sve, i pratim medije. I kakva god da je situacija u Srbiji, barem sto se medija tice, ista je u EU.. Mi svaki dan bivamo bombardovani informacijama koje nemaju nikakvog smisla, cesto puta ne znamo ni ko je autor clanak, ni odkale su informacije donesene, niti se bilo sta o tome govori.. Mediska sloboda nije samo problem Srbije, nego celog sveta… Kada samo pogledas sta su uradili J.Assangu, postaje jasno u kom svetu mi zivimo..

    1. I ja zivim u EU,ali jedan TV kao Pink ne postoji,jedne tz Novine kao
      Informer,Alo,Kurir,Srpski….takodje ne postoje,sto je dno ispod dna.
      Naravno da je i ovde Politika u Medijima prisutna ali na prihvatljiv nacin.

    2. sasa J,Tvoj nivo (ne)pismenosti govori sve o tvojoj pameti…Na zalost….

      1. Kesa, ja nisam primetio da si ti nešto pametno rekao, a o tvojoj pameti bi se takodje moglo diskutovati.

        1. A ja sam, pak, primetio da i ti ništa pametno nisi rekao, osim da si primetio da on nije ništa pametno rekao. Naime, obojica (oboje) niste ništa pametno rekli u čemu vam se pridružujem. Pošteno!

  8. Cenzura – selekcija komentara je perfidna varka Danas-a o slobodi govora za koju se zalaže. Od mojih 5 komentara samo jedan, ili nijedan , bude objavljen. Ne odgovaraju komentari antidržavnom kursu medija , ali zato svaki napad na državni establišment dobija odmah prostor. Negativna selekcija je osnovni princip uredjenja medija Danas .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.