„Režimu odgovara utisak da su protesti ubijeni“

Aleksandar Ivanović, član Predsedništva ujedinjene Demokratske stranke, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Upravo se u jednom pitanju krije suština. ,,Opozicija je ubila proteste,,

      1. Naravno da su ovi skupovi SzS-a ili jednog dela opozicije,pošto ste proteste „1 od 5 miliona“ UNIŠTILI samim svojim aktivnim učešćem,a sada pokušavate da prisvojite i izraz „opozicija“,da se čini kako vas ima ne znam koliko. U opoziciji su još i Čeda,Čanak,Šešelj…ali oni nisu toliko naivni kao protestanti „1 od 5 miliona“. Interesantno će biti u martu 2020g. na izborima,koliko imate procenta(vi iz SZS-a),a koliko Čeda,Čanak i Šešelj,mada izgleda da će nih trojica imati više procenata od SzS-a,pošto Vučiću niste ni do članaka.

  2. KAKAV NAROD TAKVA VLAST
    Prateći rad i aktivnostii ovih što neki zovu srpska „opozicija“, a meni se nametnuo jedan zaključak o kojem hoću nešto reći. A to je, da su svi oni zajedno Vičićevi ljudi. I blago Vučiću sa ovakvom opozicijom i sa njihovim glupostima. Zamislite! Nijedan opozicionar ne proziva Vučića ni za izdaju, ni za pljačku, ni za kršenje Srpskog Ustava ni za rasprodaju narodne imovine-Srbije. Potsećam: Vučić celo vreme PROTIVUSTAVNO vrši pregovore o predaji Kosova Albancima a „opozicija“ ništa, ćuti. Pa pitam! Ako to ne vide zašto ga onda i menjaju!? A ako to nesmeju, neznaju ili neumeju da urade kome su onda opozicija? Zaključak se sam nameće, da zbog takve opozicije i ovakvig’ naroda, najbolje je da Vučić ostane još na vlasti, kako bi nam dobro zapržio čorbu. Većini opozicije je jedini cilj da se dočepa vlasti. Ima tu i dosta bivših lopova koji su se našli tu s’ nadom da prikriju svoj kapital a ne da promene sistem. Oni se i dalje zalažu za nedodirljivu i neodgovornu vlast. Za ono: „Sjaši kurta da sedne murta“. To su (protestanti) odmah videli i napustili takvu opoziciju…

    Ali, siguran sam da treba podržati taj takozvani: „Sporazum sa narodom“ koji predviđa baš promenu sistema u Srbiji. Neznam ko je to potpisao, ali to je spas i za Srbe i za Srbiju. Mi preče nešto i bolje od toga nemamo. Znači treba podržati promenu sistema kako bi svi vinovnici ove velike nesreće konačno odgovarali za svoja počinjena nedela. Iz tih razloga ova vlast će sve uraditi kako bi zadržala i dalju uzurpaciju sudstva i medija u Srbiji. Ponavljam: PROMENA SISTEMA JE SPAS ZA NAS! Ništa drugo.
    Uz to, saznaćemo koliko nismo znali!? Biće ršuma, čistine a i istine, i videće te koliko će njih pobeći iz Srbije…
    Na kraju ne zaslužujete da vas pozdravim, ali pošto pecam, BISTRO!!!
    P.Sajdžo Bogutovac.

    1. Nepismen si, ali zato se uredno pozivaš na Ustav i bez blama ga tumačiš.
      E to je problem ove države…

  3. Zapravo, opoziciji odgovara da izgleda da ovi protesti nisu ubijeni. Na sreću i nisu, ali na njih su se nakačili oni koji su već pokazali šta znaju i kakvi su im ciljevi.

  4. vazno je da se precizno definisu uslovi pod kojima je opozicija spremna da izadje na izbore I da se to u vidu zahteva preda vlastima, a kopija Misiji EU. Ako vlast u razumnom roku, recimo do kraja avgusta ne odgovori ili odbije da ispuni SVE sto je trazeno, onda ide sluzbeno obracanje EU, a oni ce poslati svog visokog izaslanika za sve te zahteve izdiktira vlastima. Ako ne ispune, nema vise poglavlja, novca, niti novih investicija. Setite se 1997 I Gonzalesa. Vlast je donela lex specialis iako nije bilo pregovora o pristupanju EU niti stranih investicija…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.