RIK: Nastavljen uspešan dijalog u cilju unapređenja izbornog procesa 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je da je treći okrugli sto koji je održan danas, 31. oktobra, u Kragujevcu, doneo predloge koji mogu značajno da unaprede izborni proces u Srbiji, navodi RIK u saopštenju.

„Kao i prethodni gradovi i Kragujevac je pokazao da je spreman da da maksimalan doprinos i kroz kreativne predloge pomogne da dođemo do rešenja koja će zadovoljiti sve učesnike izbornog procesa“, rekao je Dimitrijević, saopštio je RIK.

On je naglasio da nadu u uspeh uliva upravo ta povratna informacija koju RIK dobija na terenu, kroz dijalog na okruglim stolovima, i da je siguran da će se oni na najbolji mogući način odraziti na nacrt akata koje RIK priprema i mere koje planira da sprovede kako bi izborni proces bio unapređen.

Teme okruglog stola, između ostalog, bile su i regulisanje glasanja osoba sa invaliditetom i unapređenje uloge domaćih i stranih posmatrača, ističe se u saopštenju.

Skupu su prisustvovali predstavnici Radne grupe Vlade Srbije, članovi Republičke izborne komisije i Gradske izborne komisije Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari