RIK: Poništeno glasanje na jednom biračkom mestu u Bojniku, ponavljanje 30. decembra 1Foto: A. L./Danas

Republička izborna komisija (RIK) poništila je na večerašnjoj sednici glasanje na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 12 u opštini Bojnik i najavila da će glasanje biti ponovljeno u subotu 30. decembra.

Glasanje na tom biračkom mestu poništeno je usvajanjem prigovora liste „Nacionalno okupljanje“, a biće odštampan 421 novi glasački listić.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je ta lista u prigovoru navela da je više birača glasalo javno, na stolu ispred predsednika biračkog odbora koji im je sugerisao za koga da glasaju kao i da su pojedini članovi biračkog odbora ispred izbornog mesta sugerisali biračima za koga da glasaju.

Dodao je da je Opštinska izborna komisija (OIK) ranije odbila taj prigovor za poništenje izbora na tom mestu, ali da je prigovor bio osnovan jer su članovi biračkog odbora imali primedbe na postupak sprovođenja glasanja i da OIK nije u potpunosti utvrdila činjenično stanje.

RIK je na večerašnjoj sednici odbio još tri prigovora liste „Nacionalno okupljanje“, kao i dva prigovora građana.

U subotu, 30. decembra, glasanje će biti ponovljeno na više od 30 biračkih mesta u Bojniku, Velikom Gradištu, Vlasotincu, Žagubici, Lebanu, Petrovcu na Mlavi, Plandištu, Raški, Svrljigu, Tutinu, Ćupriji, Aranđelovcu, Babušnici, Koceljevi, Kosjeriću, Kuli i Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari