Rističević : Đilas umesto balvana za otimanje vlasti koristi Boška 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

 Vreme za utvrđivanje dnevnog reda u Skupštini Srbije poslanici vlasti iskoristili su za kritiku opozicije  koja bojkotuje rad parlamenta, građanskih protesta i upada u Radio tekeviziju Srbije tokom prošlog vikenda.

Najglasniji u osudi opozicije  i ovoga  puta u srpskom parlamentu bio je Marijan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke.

Boško Obradović, u narodu poznat kao Boško Ljotić, a na Kosovu kao Boškići Ljotići još pre dva meseca najavio je državni udar.

Zaboravili ste svi da je pozvao vojsku i policiju da uhapse legalno izabranog predsednika Republike. Na prvu nedelju velikog posta, veliki vernik, zaštitnik  masonke, pljačkaš Đurđevih stupova, pljačkaš Hilandara, pljačkaš kolubarskih rudara je to i pokušao.

Nekada se u srednjem veku vlast otimala tako što se koristio balvan, koga su zvali ovan da se razbiju vrata, a njegov kompanjon Đilas otišao je korak napred i umesto ovna koristi “Boška Ljotića “ i njegove fašističke falange “, naveo je Rističević .

On je optužio Obradovića da je uzeo 250.000 evra protivpravno iz budžeta Srbije, jer neutrošena sredstva nije vratio posle izborne i kampanje i tražio od njega da makar trećinu založi siromašnoj deci, jer je decu nekih bogataša, bivših funkcionera predvodio u nastojanju da zauzme RTS.

„On je slobodu medija zamislio tako što uzme i osvoji medij, a bori se protiv cenzure tako što lično želi da naredi šta može da ide u program“, rekao je Rističević i dodao da poslanik koji je zatečen u vršenju krivičnog dela za koje je zaprećena kazna veća od pet godina mora trenutno da bude uhapšen.

Prema njegovim rečima Đilas i Obradović trebalo je da budu uhapšeni, jer su pokušali da izvrše državni udar.

„Trebalao je da to učinimo. Zlo se tuče dok je malo, a kad zlo uzme maha sve više jača“, istakao je Rističević, ponavljajući da je Đilas milijarder koji se obogatio tako što je kroz reklamni prostor kontrolisao medije uključujući i RTS.

Poslanik  Narodne  seljačke stranke  nije zaobišao ni Vuka Jeremića  koga je optužio da je  učestvovao u izgradnji  divlje države KiM.
I Nemanja Šarović , poslanik Srpske radikalne stranke ocenio je da je pre nekoliko dana bio pokušaj državnog udara, da su ljudi upali u RTS sa fantomkama i motornom testerom i na silu pokušali da ostvare neki svoj politički interes. On je upitao љta bi se desilo da je bilo 10.000 ili 20.000 ljudi, a ne 1.000 ili 2.000.

„Sve to bi bilo predupređeno da smo o tome na vreme razgovarali u Skupštini Srbije i da smo na vreme ukazali građanima Srbije ko su oni koji su tu izbornu listu Dveri, suprotno volji građana Srbije, gurnuli u Skupštinu Srbije“, naveo je  poslanik SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari