Ron Džonson: Priznanje Kosova politički teško za Vučića

Ostavite komentar


  1. Ova retorika Rona Johnson je silovanje uma. On uporedjuje prespanski ugovor o promeni imena, sa oduzimanjem teritorije jedne zemlje. I to ne obicne teritorije vec duhovne kolevke jednog naroda. Pa kad je to dobro. zasto Amerika ne vrati Meksiku; Kaliforniju,Texas,New Meksiko? Neka to urade pa neka dodju da nam sole pamet.

    1. Stvarno je grozno brate Ivane što milošević sa radikalima juna 1999. dade našu duhovnu kolevku Kosovo i Metohiju NATOu i šiptarima. Pa to znači da mi duhovno od tad i ne postojimo, jel tako grozni Ivane?

      1. @Nikola Kalabić geometar iz Valjeva
        Savladao te stokholmski sindrom? Ili je u pitanju neki mutirani poturica sindrom?

    2. @Ivan Grozni***Zašto da Amerika vraća bilo šta bilo kome a platila je to ili je ratni gubitnik izgubio?! Da li Meksiko to traži,ili stanovnici pomenutih država to žele? Nisam siguran.Očigledno je da nema šta da vam se posoli!

    3. Razlika je izmedju ostalog u tome sto Svi gradjani Kalifornije, Teksasa i Novog Meksika zele da zive u Americi. O drugim razlozima ostrascenima ne vredi govoriti.

  2. Ne znaju kako da se oslobode obaveza iz Rezolucije 1244 , koja je na snazi dok je se Srbija sama ne odrekne. Sve drugo je vetar na maglu. Srbija bolje stoji nego sto joj se priznaje. Taci i Haradinaj su naucili da Beograd, plese kako oni sviraju.
    S taksama su dali odlicnu priliku Vucicu da kaze basta. Sada je potpuno jasno da , izlaz iz ove glupe situacije ne postoji u Beogradu , vec u Pristini.

  3. Sto vi niste razgovarali sa Bin Ledenom, i razvili diplomatske odnose sa ISIL-om…

  4. Vlast bi ipak prodala KiM. Činjenično stanje. Ogromna greška je što naš uslov nije bio raspuštanje vojske kosova koja je sklepana odmah posle taksi. I molim lepo, nema pregovora sa teritorijom koja ima vojsku na našoj zemlji. Separatizam i tacka. Svaka normalna drzava bi tako tretirala. Ali ne i Srbi sa nesrpskom vlašću

  5. Stalno se pominju Grčka i Makedonija kao primer, a radi se samo o promeni imena.
    Ovde je jednoj zemlji silom oteta vekovna teritorija, a to je nešto sasvim drugo i mnogo mnogo teže. Uzmu vam nešto vaše i onda vas stave za sto da pregovarate sa drugom stranom, a u stvari, sve je počelo priznanjem Kosova od strane Zapadnih zemalja. To što je Milošević oduzeo autonomiju Albancima, a nije trebalo da to uradi, i to što je Srbija bila protivnik Zapada, nažalost, ne daje za pravo nikome da okupira i oduzme deo teritorije nekoj državi. Čak ni zločini koji su nažalost počinjeni. I Albanci nisu želeli decenijama da se asimiluju u srpsko društvo i stalno su provocirali vlast. Na kraju, zašto je data država narodu koji je bio došljak u srpskoj zemlji i ima svoju državu Albaniju?! Iz interesa i posebno iz osvete.

  6. Ako cemo da se ugledamo na Severnu Makedoniju i Grcku onda neka se Kosovo preimenuje u Juznu Srbiju a Srbija u Centralnu Srbiju.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.