RTS emisijom „Reč na reč“ odškrinuo vrata za opoziciju

Sagovornici Danasa potez čelnika Javnog servisa ocenjuju kao pozitivan, ali nedovoljan pomak

Ostavite komentar


  1. Milos Jovanovic i Nova stranka nisu opozicija…ali se trude da opravdaju Vodjino poverenje!

  2. Logično bi bilo da emisija sa čak šest stranke traje dva sata ,od 20.00 do 22.00 ,po ugledu na neke emisije sličnog formata,od ćirilice do hit tvita, ovako sat vremena je smešno.Iovako u to vreme rts emituje nekakvu bezveze seriju čija je gledanost više nego jadna.

  3. Nije problem u medijima, već u tome gde je i šta je opozicija. Ako je opozicija samo druga elita koja želi da zameni vladajuću, društvo od toga ne dobija ništa. Opozicija mora imati plan, koji ne mora u svim tačkama biti suprotnost planu vladajuće elite.

  4. Ovo nije ni promil onoga sto u medijima treba menjati, ali bi opozicija morala da zahteva emisije u kojima bi nesto mogli I da kazu, jer smo vec videli kako to izgleda kada su u studiju zajedno sa predstavnicima SNS sekte – uvek su prekidani kada se pokrene neka konkretna, po SNS, losa tema. Predsednik i clanovi SNS svaki dan 24h imaju monologe na nacionalnim frekvencijama, tako da isto to treba omoguciti i opoziciji, tj. da budu 1 na 1 sa novinarima.

    1. Pa nisu vam oni dali parčence RTS a zato što se neko odobrovoljio pa na pisarnici video vaš zahtev pa rekao : E ajd da ih pustimo malo da uđu u studio,smrzli se bre ljudi čekajući,žao mi ih više bre.Pustili ih zato što su dobili dandaru po glavi od evropske unije da kako znaju i umeju pomalo puštaju opoziciju i da su preterali.Inače podrška za Miloša J.Dečko možda i ne radi to na brži i radikalniji način kao neki drugi i onako možda kako bih i ja želeo ali se dečko bori.

    2. pa jadni vi ako vas bude vise na RTSu jos manje cete glasova dobijati… sve ove vase bljuvotine redovno prenose i pink i happy i informer… tako da cela srbija dobro zna sa kim ima posla… onaj pacenik trifunovic da nije gostovao par puta na televizijama mozda bi i presao cenzus…

  5. To su smislili, da dovode marginalce poput Jovanovica sa kojima su u vlasti? Jos jedan igrokaz i trosenje naseg vremena. Kraj se blizi i bice veoma zanimlivo ali nimalo lepo.

  6. Već vidim Orlića ili Jovanova ili Martinovića kako huču i halaču upadajući u reč svakom i pokušavajući da nametnu zaključke koje bi gledaoci trebalo da zaključe sami.

  7. pitanje je samo da li planiraju i da nas ukljcuju putem telekonferencija iz zatvorske ludnice u koju nas ovaj rezim salje uz pomoc korumpiranog sudam Jagodina

  8. Irelevantno.Kompletna uredjivacka politika javnog servisa se mora menjati.Dace sat vremena opoziciji da raspravlja medjusobno a onda ih ostatak dana u svim informativnim emisijama ili ignorisati ili kritikovati.

  9. Nadam se, da će nadležni u RTS znati da objasnite po kom kriterijumu su utvrdili da je Nova stranka opoziciona stranka i pozvali je u emisiju »Reč na reč«. Naime, za razliku od »prave« opozicije koja nije bila učesnik parlamentarnih izbora 21. juna, Nova stranka je u koaliciji sa Zelenom strankom bila učesnik tih izbora, pa je njihova izborna lista »Nek maske padnu« osvojila samo 7.805 glasova birača, odnosno 0,24%. Zato bi bilo dobro, da predstavnik Nove stranke koji će biti učesnik emisije »Reč na reč« objasni široj javnosti, kako to da je njihova izborna lista »Nek maske madnu« na izborima dobila samo 7.805 glasa birača, kada je njihovu izbornu listu svojim validnim potpisima podržalo 10.359 birača.

    1. Kada putnički voz krene iz tačke A i uz nekoliko zaustavljanja stigne do tačke B, onda se broj putnika u tački B obično razlikuje od njihovog broja u tački A. Ako se prva usputna stanica zove “NAPUSTITE VOZ BOJKOT RUŠI REŽIM”, druga stanica “AKO IZADJETE IZ VOZA DOBIĆETITE BESPLATAN PAKET MESEČNIH KUĆNIH POTREPŠTINA” i treća stanica “KO OSTANE U VOZU IZGUBIĆE POSAO”, a broj putnika koji izlaze iz voza u tački B prebrojavaju oni kojima odgovara da ih bude što manje, onda je sasvim sigurno da će evidencija pokazati da je u tačku B stiglo manje putnika nego što ih je bilo u tački A. Sumnjam da Vam ova saobraćajna proza nije dobro poznata.

  10. Pa to su uradili zbog pritiska EU. Ako padnete na tu foru, gotovo. Imace pokrice pred EU da i opozicija ima ucesce u razgovoru itd, itd, itd. Pustice vas 2 puta i cao.

  11. Ja lično mislim da nema otvaranja RTS-a za opoziciju dok je na njenom čelu DRAGAN BUJOŠEVIŠ. On treba da bude penzioner, a još uvek nadam se da ima NOVINARA sa ličnim integritetom koji ne podležu političkim pritiscima onih koji su na vlasti. Pogledajte kako radi N1 i reemitujte neke njihove emisije. Treba i REM da poštuje Zakon i da počne da radi po zakonu ili ga treba ukinuti

  12. emsisija sa 6 gostiju bi trebala da traje bar 3 sata da bi svako od njih imao vremena nešto da kaže. A ako to bude sat vremena kao ostale emisije to je onda samo šminka da se diktator pohvali na zapadu kako je opozicija prisutna na RTS. Nadam se da opozicija neće nasesti na ovu igru i tražiti stvarne promene ne RTS. Za ovu „konstruktivnu“ opoziciju koja nas uverava da su oni eto naterali RTS da se „otvori“ mogu samo da im kažem da sada još više verujem da ste na diktatorom platnom spisku. Jeste toj rulji na RTS nije bilo jasno da ne rade kako treba, godinu dana su im protesti ispred zgrade i oni jadni nisu znali da su zastranili i sada ste vi koji svi zajedno nemate za cenzus uspeli njima to da objasnite i da ih naterate na ustupku. Nemojte baš toliko da nas potcenjujete, ne kopčamo se mi na leđima.

  13. Pa da li je moguće da su svi naivni. Gospodar bacio mrvice psu što čeka ispod stola. Neće vam Vučić otići na izborima. Uzalud se nadate. I nemojte mi reći da ćete mu zaboraviti sva ova kršenja zakona i ustava, podelu društva, vredjanje naših eminentnih umetnika, korišćenje kriminalaca za batinanje gradjana i paljenja baklji na krovovima, batinanje gradjana od strane policije u julu, gradjana koji je plaćaju, pa ljudi, čega se plašite?! Živimo okruženi EU i NATO-om. Pa ne vladaju Osmanlije više Srbijom pa da vas nabijaju na kolac. Problem je što je Vučić spreman da odvede Srbiju u propast, a vi iz opozicije nemate petlju da je odvedete u bolje sutra.

  14. ‘Odskrinuta vrata’ , pa kroz njih ni Canak nece uspeti da prodje.Prolaz je predvidjen samo za projektovanu opoziciju, koja treba da bude deo sadasnje vlasti/taj put je vec prevalio kulturni i ljubazni Sapic,koji je pobedjivao protivnike cutanjem/.

  15. „Reč na reč“ ili još bolje #Demagogija na demagogiju.Prodavanje i kupovanje magle#.Srbiji trebaju nova lica nove ideje a ne Tajkunčine i razne lopuže koje nas vuku za uši desetlećima glumeći opoziciju.

  16. RTS treba rasformirati i formirati 3 redakcije: Obrazovnu, Sportsku, Informativnu. Javnim servisom da upravljaju 3 clana: 1 iz pozicije 1 iz opozicije 1 po izboru gradjana. Programska sema samo na osnovu koncenzusa tri clana. Obrazovna i sportska redakcija se finansira iz budzeta, informativna od strane gradjana sa 50 dinara. Informativna redakciju svesti na 500 clanova.

  17. Još jednom je pokazao Miloš Jovanović da odskače od drugih. Zato i toliki napadi na njega da je Vučićev satelit. A ti koji ga napadaju u stvari sve rade na ruku Vučiću, samo da bi sebe stavili u prvi plan. Srbijo probudi se, dajmo šansu najboljem.

  18. Jovanovicu, TI NISI OPOZICIJA vec Vucicev poltron za dobre pare. Nemas ni pola procenta glasaca ovamo pregovaras,a da po nalogu SNS raspusti si sve odbore DSS po Srbiji kako TI ne bi bio smenjen zbog saradnje sa SNS u vidu TROJANCA. Sram te bilo…ali za dobre pare a nemas autobus biraca,kakva ti crna opozicija. Ti si SNS trojanac.

  19. Dok Rts ne postanw javni servis i ne bude svakodnevno objektivno izvestavao o svim mahinacijama u opizicijw Krusik, Jovanjicca, Beograd na vodi,, ….berr godinu dana, nista od toga

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.