Šta su predstavnici rukovodstva Stranke slobode i pravde rekli ljudima u Šapcu 1Foto: Rukovodstvo SSP u Špacu/D.E.

Rukovodstvo SSP u sastavu Dragan Đilas, Marinika Tepić i Borko Stefanović, u pešačkoj zoni u Šapcu, ispred Pošte, održali su konferenciju za novinare i razgovarali sa građanima. Dragan Đilas ukazao je da su se razgovori sa drugim strankama, Narodnom strankom, pre svega, intenzivirali, i da će se sredinom naredne sedmice ova grupa opozicionih stranaka izjasniti o predstojećim izborima.

Malo ko Srbiji može da kaže da dobro živi, teško je, biće još teže, ali dolazi vreme da se sve to završi, ukazao je Đilas. Govoreći o aktuelnoj temi Rio Tinto o otvaranju rudnika litijuma on je naveo da to ova grupacija neće dozvoliti jer se uništava životna sredina. S druge strane režim je sve bahatiji, pa tako premijerka koristi vilu u koju je uloženo na desetine miliona evra, dok onu zvaničnu za premijera koristi Aleksandar Vučić, a takođe vladinu vilu na Dedinju bespravno koristi i Tomislav Nikolić. Ova vlast kao krpelj siše krv narodu i mi kao opozicija moramo pokazati odgovornost i prema budućim generacijama, rekao je lider SSP.

Na pitanje o Kosovu Marinika Tepić je podsetila da se srpski narod kroz istoriju pokazao kao pravedan i bio na pravoj strani. Međutim, naprednjački režim je sve učinio da pod vlast u Prištini pređe i pravosuđe, školstvo, zdravstvo, elektroenergetski sistem… Ona je napomenula na perfidnu igru Aleksandra Vučića, da je praktično sve srpske institucije podredio kosovskim vlastima, a izjašnjava se da nezavisnost Kosova nikad neće potpisati.

Jasan je stav i SSP da ne priznaje nezavisnost Kosova, i da to niko u Srbiji neće potpisati, i to treba da zna i međunarodna zajednica. Takođe, postoje i nedoumice režima da se izjasni da li je u Srebrenici počinjen genocid ili strašni zločin, a, na primer, ovaj naprednjački parlament nije stavio van snage Deklaraciju o Srebrenicu iz 2011. godine, a to može da odluči za jedan minut, rekla je Marinika Tepić.

Predstavnici SSP ukazali su i da se mimo prave narodne volje provlači Zakon o referendumu, ali ovaj paralament je nelegitiman jer ni izbori nisu bili legitimni.

Stranka slobode i pravde ima strategiju za „Dan posle“, i najvažniji koraci su da se donesu zakoni o poreklu imovine, borbi protiv korupcije, lustraciji, da se povećaju plate lekarima, prosvetnim radnicima, i drugim kvalitetnim kadrovima koji su sada potcenjeni. Takođe, kao jedan od najvažnijih zadataka nove vlasti je da se smanji podela u društvu, jer te deobe počinju od 1941, pa sve do danas, i sve nas je manje, rekli su predstavnici SSP u Šapcu.

Prostorije

Ovom prilikom otvorene su prostorije Gradskog odbora SSP, na čijem čelu je dr Radivoje Petrović, a za građane i članstvo one su otvorene svakog dana od 17 do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari