Ruski centar neće dobiti diplomatski status

Odluka o statusu ruskih humanitaraca u Nišu ista je još od 2014, tvrde za Danas u vrhu vlasti

Ostavite komentar


  1. Odbijanje State departmana da izda vizu generalu Dikoviću, načelniku Generalštaba, koji poseduje diplomatsku putnu ispravu, predstavlja ponižavanje Vlade i predsednika Srbije. Razlog tome je ponižavajuća pozicija Srbije u koju su je dovele prozapadna i atlantistička poltiika koju sprovode sve vlade od 2000. godine. U diplomatiji zlatno pravilo je reciprocitet, koga se Srbija odavno odrekla. Dakle, američkim državljanima nije potrebna viza za ulazak u R Srbiju. Pametnom dosta.

  2. Ако је ово тачно онда је ово велика срамота!

  3. Za priznavanje diplomatskog statusa treba imati m**a od čelika a kod naših "političara" podsećaju na suvo grožđe! Sem toga, znaći li to da amerikenjcima niko ne sme da priviri u prtljag i da oni mogu da nose šta im padne na pamet, i n-bombe ako im ćefne?

  4. Ако је ова информација само пола тачна,онда је јасно да је господин Владика Амфилохије у свом задњем наступу имао потпуно право.Јер нама треба имунитет за Русе у Нишу да би направили какву такву равнотежу на Косову и Метохији где Тачи и Харадинај ведре и облаче.Наша врхушка и Инаугуранти не смеју тамо ни отићи.Даље од Рашке је за њих сурово иностранство.Ако мисле да ће им Руси сада испоручити и ситеме С-300 у великој су заблуди.Све у свему добро је што је Данас објавио овај чланак.Изгубиће изборе у Београду.После тога убрзо ће пасти у савамалски муљ.Напомињем овде да је то добро и за Европу.Јер они обмањују јавност некаквим отварањем поглавља док уствари кад чучну остављају иза себе "кваке"!То им је врхунско дело у животу и бављењем Политиком у три десетлећа!Тешко нама!!!

  5. Uvek me cudilo sta ce taj ruski "humanitarni centar" u Srbiji? Jeli to zato sto je Srbija narocito izlozena prirodnim katastrofama, a pored toga nema ni civilnu zastitu? Jeli to zato sto nasi vatroigasci ne valjaju? Dosad sam bio ubedjen da su zemlje Mediterana (Turska, Grcka, Italija, Spanija itd) najizlozenije zemljotresima i sumskim pozarima leti. A zemlje centralne i zapadne Evrope cesto pogadjaju poplave, lavine, itd. A kod njih nema nijedan inostrani humanitarni centar, vec se pomoc doprema kadgod se tako nesto desi.Meni je to centralno pitanje, a ne hoce li tih cetvoro vatrogasaca dobiti nekakav "diplomatski status." To je samo dadatno apsurdno.

  6. Naravno da ce Vucic tom "Centru"dodeliti diplomatski status(u kojoj formi to necemo naravno saznati,)zato sto sve vise opstanak Vucica i njegove korumpirane vlasti u Srbiji ne zavisi od evropskih integracija, nego od Putina.

  7. Ako je u dodeljivanju statusa zaista toliko problematičan nekontrolisan tranzit robe, jer bi se to moglo iskoristiti u podrivačke svrhe, onda je najbolje rešenje da se Rusima dodeli diplomatski status bez prava na nekontrolisan tranzit robe, a da se istovremeno NATO-u ospori pravo na isto tako nekontrolisan i po Srbiju opasan tranzit robe,
    Svi u istu ravan, a Srbija sigurnija.

  8. Koliko znam, rusko osoblje u Centru vec uziva diplomatski imunitet, ali Rusi traze mnogo vise: EKSTERITORIJALNOST celog Centra. Prevod za nepismene patriJote i rusofile: Rusi traze da Centar dobije teritorijalni imunitet, sto znaci da bi Centar postao TERITORIJA RUSIJE USRED Srbije. U tom slucaju Rusi bi mogli da rade sta hoce jer ni srpska muva ne bi mogla vise tu da uleti, da ne pricamo o zakonima, policiji itd. Svako ko smatra da je to u redu i da bi na taj nacin Srbija pokazala koliko voli Rusiju je latentni veleizdajnik. To je isto kao kada bi palikuci poklonio i benzin i sibice.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.