Ružić: Izmenom zakona o Beogradu opštine mogu osnivati javna preduzeća

Ostavite komentar


  1. I ranije su opstine imale nadleznost za osnivanje preduzeca paim je to ukinuto zbog mahinacija!

  2. Nije tačno da gradske opštine nisu imale pravo da osnivaju javna preduzeća samo što je to prirubnim odnosno prigradskim gradskim opštinama omogućeno i zakonom o glavnom gradu i statutom Grada Beograda u oblasti komunalnih usluga tj one su uveliko imale i imaju još uvek javna preduzeća i nikada se nisu odrekle njihovih usluga. Problem je što se kroz ovaj zakon manipuliše po potrebi sa imovinom i sredstvima u javnoj svojini. Pročitajte šta se krije u prvim članovima i oko naknade za korišćenje građevinskog zemljišta ne ide za razvoj komunalne infrastrukture nego u budžet tj za negraničene namene pa i plate.

  3. To će biti isturena odeljenja za muljanje. Sad će opština, notari i kojekakve firme da muljaju sa papirima, katastarskim parcelama i vlasništvom. Pa kad zapetljaju, neće nam biti dovoljno 2 prosečna ljudska života da se utvrdi pravo stanje. A oni će da nas vozaju između njih dok im se neplati.

  4. Prvo sta znaci „pojedinim“ opstinama? Jel to onim podobnim moze a oni koji nisu podobni ne moze?! Drugo sve prigradske opstine imaju javna komunalna a i mnoga druga preduzeca pa su ona preduzeca sa katastrofalnim poslovanjem u velikim gubicima, koja sluze za razne mahinacije, izvlacenje novca i zaposljavanje podobnih glasaca. Iskreno mislim da svaka opstina treba da ima komunalno preduzece koje brine o ciscenju,zelenilu…ali da se istog momenta zatvori kada pocne da muljaju,da se odgovorni pohapse i da se ugasi kada ode u minus i pocne da se dopunjuje novcem gradjana iz budzeta opstine izmisljenim poslovima. Mozda ne mogu sva preduzeca da rade profitabilno a da budu na usluzi gradjanima ali onda ne sme ni da se iz istih krade novac raznim kumovsko-burazerskim poslovima i prekomerno zaposlenim radnicima da bi samo glasali na izborima a preduzece tone sve duplje i niko ne odgovara! Da smo normalna drzava i da institucije rade svoj posao mogla bi da funkcionisu ta preduzeca ali sada u ovakvoj Srbiji sigurno ne!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.