SAD će teško ubediti Albance na podelu Kosova

Diplomate o poruci bivšeg zvaničnika Pentagona da je razgraničenje jedino moguće kosovsko rešenje

Ostavite komentar


  1. Ispada da smo u ne izvesnosti i ponudjeno nam je da biramo od jednog velikog zla, do malo veceg.
    Mi ne bi smeli traziti podelu ni pregovore. Moramo cuvati nase kao svaka ponosita zemlja na svetu. Kada Britanija ostane bez Skodske i mi cemo bez Kosova. Narode ne dajte svoje jer cemo biti svemanji. Sledi nam ocepljenje Vojvodine ako se malodusno dignu ruke od Kosova. Vlast treba da prekine svaki pomen dogovora, razgranicenja i predaje teritorije. 1244 ili nista. Hajde da nas malo cene… da od nas malo zaziru. Gde nam je ponos. Bolje u kameno doba nego u visevekovnu sramotu bez Kosova. Amerikanci, Rusi, Nemci, Francuzi, Britanci nek brinu svoju politiku. Ne moze ustavna Srbija biti ni gladna ni bosa a ni zaracena. EU i NATO su fasisticke tvorevine i kao takve nece moci da opstanu… samo gledajte. Isto tako Vojvodina bez Kosova u Srbiji ne moze da opstane, to je jasna racunica.

    1. Mogu oni lako ubediti Albance. Samo nek se KFOR ne mesa dva sata koliko je potrebno vojsci i policiji Srbije da udju na sever Kosova.

  2. Mislim da bi, posle svega što smo uradili još s početka 20. veka, najbolji bio model Hong Konga, da KiM dobije neku vrstu autonomije, s tim što bi zemlja manastira imala zaštićen status, kao ambasada. Nakon proteka ugovorenog roka KiM ponovo ulazi u sastav Srbije, kao AP čija bi kulturna, ekonomska i druga prava bila garantovana Ustavom. Za vreme trajanja tog perioda bi trebalo popraviti sve što smo pokvarili i postati država koja poštuje prava svakog čoveka, životinje, ribe, biljke…

  3. И не треба Американци да убеђују Албанце у поделу Косова! Косово и Метохија треба да остану у целини у саставу Србије – као што је то случај и са другим земљама! Амери, Немци и др. нека не праве „рачун без крчмара“!

  4. Ни Американци ни било ко други неће убедити Србе (не рачунајући оних 10-ак одсто издајника и страних плаћеника) да се одрекну ни делића свете Србске земље. Догодине у Призрену.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.