SAD: Srbija i Kosovo nemaju neograničenu slobodu da odluče o sudbini dve države

Ostavite komentar


  1. Milosevic i Dacic su izabrali Bombarodvanje ,a sada partija Vojislava Sesleja SRS koja je samo promenila ime zajedno sa Dacicem trazi resenje , licno smatram da je rec o politickoj strukutri koja zasluzuje Lustraciju ..28 godina 7 mandata imaju i nece da odu …..Ako je dobro da jedni te isti budu na duznisti i nesmenjivi , zasto je Amerika uvele pravilo maksimum 2 manadata .verovatno da ibegne VECNE POLITICARE ,SADA omladina u Srbiji treba da se bori da Lustira ove nesmenive i vecne ,toliko korumpirane da su prakticno kupili Srbiju i kako sada oMladina da smeni one sto su vlasinici cele industrije ,banaka ,kapitala ? da ih smenji na izborima ? na izborima gde oni glaspove preobraojavaju po Receptu Slobodana Milosevica koji je 1990 rekao da su za SPS Na Kosovu i metohiji za Milosevica glasalo 1 400 000 gradjana ,a oste poznato je bilo da su svi BOJKOTOVALI i na osnovu kradje glasova Izgubio je Milana Panic ,covek koji je bio dokazani preduzetnik ,koji je poceo od Nule i stigao tada do 1 700 000 000 $ ,danas umesto njega imamo korumpiranog sekretara SRS koji nema 1 dana radnog staza ,a koji svojim odlukama raspoalzae i daje na licitaciju celokupnu imovinu Republike Srbije .,kao da je sve nasledio..# Javno kazem bicemo prinudjeni da sve te koncesije ponistimo ,jer drugo izbora nemamo .

    1. Amerika je uvela 2 mandata za predsednika i guvernere tj. izvrsnu vlast ali predsednik se malo sta pita, sto se vidi iz situacije sa D.Trampom. Senatori mogu do smrti da budu u zakonodavnoj vlasti. Oni realno upravljaju zemljom u korist velikog kapitala.
      Sto je jos gore, dve partije su u SAD na vlasti cirka 200 god. tj. od nastanka SAD. Kolika je to demokratije ne treba trositi reci.
      Drugo je pitanje kolikosu onidoprineli razvoju svoje zemlje a koliko naši.
      U svakom slucaju tamo demokratije nema, ibe partije se razlikuju u programima za bekoliko % poreza, sve ostalo im je potpuno isto, pogotovo u spoljnoj politici.

  2. Misljenje drugog od dva ambasadora SAD-a u Srbiji je potpuno irelevantno. Drzave koje su akreditovale po dva ambasadora u Srbiji su same sebe dikvalifikovale po pitanju dobronamernih misljenja. Za suverenu Srbiju, clanicu OUN vaze medjunadrodno priznati zakoni kao sto je Ustav Repoblike Srbije. Srbija je prihvatila privremenu upravu OUN na teritoriji svoje autonomne oblasti Kosovo i Metohija da bi sprecila eskalaciju oruzanog sukoba i pogibiju neduznoh ljudi. Rezolicija 1244 je prihvacena i definise okvir pregovora sa Siptarima. Nazalost prihvatili smo nametnuto posredovanje birokratije EU i do je potrosilo nepotrebno mnogo vremena. Pregovore treba obaviti direktno sa Siptrima gradjanima Srbije i izaci im maksimalno u susret sto se tice samoupravljanja bez prava otcepljenja teritorije Srbije. TOliko.

  3. Gospodine Delavi, francusi kazu se la vi, prema tome da vidimo ko ce smeti u Srbiji da potpise samostalnost Kosovo. Znamo I osnovano sumnjam za ujdurmu vlasti koji ce namestiti- falsifikovati referendum da je narod odlucio da Kosovo bude samostalno.

  4. Америка у свом стилу – арогантно и бестидно. Немају право две државе да одлуче о својој судбини? Прво, где они то виде две државе, а друго – зар ви као представник светске демократије да им кажете да ће неко трећи да одлучи о њиховој судбини? А да, мислили сте на своју базу на КиМ, да се они ту нешто не помену или не дај боже морају да склоне. Сад је јасно.

Ostavite komentar


Politika

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra… 10

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra…

Oko 1.6 miliona evra, oko 74 miliona i 700 hiljada dinara, oko 19 hiljada i 500 franaka, oko 13 hiljada američkih dolara uz 40 australijskih dolara i dokumentaciju – zaplenjeno je u sinhronoj akciji Kosovske policije i kosovske poreske službe danas na severu Kosova. Istovremeno zatvoreno je 5 filijala Poštanske štedionice i Uprava za trezor Ministarstva Republike Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.