„Sada više nema izgovora, nema mesta za razdore“: Goran Ješić o sujetama u opoziciji

Ostavite komentar


  1. Neznam o kojoj opoziciji govori Jesic..
    Ovo mije po svu sudeci opozicija vlasti ovo je konkurencija vlasti. To je velika razlika. Gradjanima netrba konkurencija postojecoj vlasti. Gradjanima trebaju politicke stranke ili pokreti koji needed ono sto ivlast vec nude sasvim drugo . Nude promene sistema, prava, nude drzavu .

  2. Mnogo bi bilo plodonosnije da proevropska opozicija izadje u dve kolone.Zato sto se razlikuju po pitanju KiM.

  3. Potpuno se slazem sa ovim stavom. Rekoh negde za neku narodnu bese li pesma ili izreka, jedan prut se lako slomije, puno prutica u vezi tesko je polomiti, ili tome slicno, parafraziram, ne sme da bude sujete, ko je vise a ko manje zasluzan, ko vise radi ko manje radi, slaganje ne slaganje, ako ne shvatite da samo ujedinjeni bez obzira na razlike u misljenjima mozete pobediti, onda vam je zalud sav trud i zalud narod koga ste probudili. Posle mozete sto kaze G-din. Ponos prelazna vlada promene uslova izbora i mnogo toga pa na nove izbore sa svojim programima. Danas cuh neki initerviju na RTS Orlic – Jeremic, pa SNS ajde da kazem Orlic oni ne znaju nista drugo da pricaju nego samo o svadji, galami, pistaljkama, lupanju u klupe a za razliku od njih g. Vucic se ubi radeci a oni bivsi, fantastcino, Jeremic koga ne cenim bas mnogo, je pokazao visoki kvalitet i ono za sta se zalaze kao stranka, a Orlic samo g. Vucic, g. Vucic priznajuci da je g. Vucic ne samo predsednik drzave nego i predsednik parlamenta predsednik vlade rukovodilac svih institucija jer da njega nema ova drzava ne bi postojala, blago nama sa vama naprednima. Ziveli

  4. To i jeste jedina šansa. I ovako mnogo gube što pristaju na izbore a ni jedan od zahteva sa protesta nije usvojen. Nema opozicionog medija sa nacionalnom frekvencijom, Pink i Happy i dalje bljuje laži i optužbe,nema jednake zastuoljenosti na RTS-u, glasačke liste nisu revidirane, Gašić, Vulin i Vučević nisu smenjeni čak ni posle ovako katastrofalne blamaže. A oni su tu da ako glasanje počne da pokazuje da opozicija dobija gotovo isti broj glasova ili čak vodi, inscenuraju navodne incidente opozicije krenu svim snagama u represiju po cenu ljudskih žrtava. To može da bude razlog za uvođenje vanrednog stanja. Naivno je verovati da bi banda priznala da je izgubila jer zna šta bi se sve otkrilo i kakve bi to po njih bile posledice. Ukoliko bar do smene ove vlasti i obnove institucija ne bi delovali udruženo, onda bi to bio jasan znak da je izbore izgubila sujeta ili dil sa Vučićem. Da bi se ponovo stvorila tolika energija za menjanje diktatora i ne demokratske države, bilo bi potrebno ponovo najmanje 10 godina a tada više ne bi ničeg, sem dužničkog ropstva, ni bilo.

  5. Goran Ješić, čovek kome bi trebalo par minuta da posvadja „dva oka u glavi“, poziva na jedinstvo opozicije?!

  6. Ako sam dobro shvatila jedan deo opozicije je proevropska opozicija ili stranka koja je ucestvovala na protestima Srbija protiv nasilja.Njeni clanovi su prozapadnjacki orjentisani, tj. za udruzenja sa onima koji nas nece, koji nad nama bukvalno vrse nasilje jer nas ucenjuju, prete sankcijama i ne zele da cuju za nase opredeljenje da budemo NEsvrstani.Valjda je poznato sta taj pojam u politici znaci.Jasno je da mi zelimo svaki vid saradnje, protoka ljudi i dobara ali da NE podrzavamo i NE zelimo da ucestvujemo u vojnim intervencijama mocnika koji zele prevlast u svemu preko izrabljavanja drugih.Srbija nije mocna kao Rusija sa Putinom ali je moralno i principijelno reci NE ukoliko se NE slazemo sa sadasnjom politikom Amerike i zapadnjaka.
    Cak i ako bi nas oberucke, urgentno prihvatili u EU, po njihovoj strateskoj politici (zele da rat u Ukrajini traje i traje) pitala bih se da ne racunaju mozda na lude Srbe da stanu u prve redove kada iscrpu postojece zalihe mesa za mlevenje.Bojim se da se Evropa u bliskoj buducnosti suocava i sa sukobima sa migrantima koji preplavljuju Evropu.
    Na jug Italije pristizu hiljade i hiljade vojno sposobnih muskaraca, ne porodica, muskaraca.
    Naivni ce reci da je to nova radna snaga,dopuna praznine zbog pada nataliteta u vecini Evropskih zemalja ili pak novi glasaci za one koji su im poslali pozivnicu za dolazak.
    Meni to sluti kao predznak najcrnih prorocanstava koji cekaju Evropu i Ameriku.Sto su mocnici zakuvali neka sami jedu.Da ti opozicionari imaju malo mudrosti i samopostovanja odbili bi svaku pozivnicu u kojoj bi morali da plate gozbu u cast i za slavu elite koja uzrokuje sva ova sranja sa kojima se danas suocavamo.

  7. Kako moze da se izadje u jednoj koloni sa proruskom opozicijom koja nas vuce u propast i kojoj je vaznije Kosovo i kosovari nego mi narod u Srbijie. Oni nas vracaju unazad i u vreme krstaskih ratova!!!!

  8. Gorane, Gorane ko te ne zna skupo bi te platio. Pozdravio te tvoj imenjak sa severa Srbije, još mu bride obrazi od tvog šamara.

  9. Ako misle da formiraju neki novi DOS i da nakon eventualne pobede vlast čine neki novi Koštunica, Đinđić, Dinkić, Čeda, Beba… vraćamo se nazad na svađe, otkaze, devalvaciju, rasturanje vojske…

  10. Ovako stoje stvari. U Bg opozicija svi levi,desni,proevropski,proruski…i kako god svi ostali imaju oko 34% glasova, u Srbiji oko 20% i u Vojvodini 14%. Eto vam sigurna racunica a vi provetite kada prodju izbori +- 1-2% gore-dole. To je realnost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.