"Sada više nema izgovora, nema mesta za razdore": Goran Ješić o sujetama u opoziciji 1Foto: N1

Ako tehnički organizatori protesta Srbija protiv nasilja ne zanemare sujete i ne izađu u jednoj koloni na beogradske, republičke i pokrajinske izbore, to će pasivizirati biračko telo koje je u ovom trenutku opredeljeno za njih i koji su pokazali aktivizam i podršku njima izlaskom na ulice – kaže za Danas Goran Ješić, član Demokratske stranke.

On je komentarisao najave koje dolaze iz krugova proevropske opozicije o tome da postoji mogućnost da izađu u dve kolone na predstojeće izbore u decembru.

Početkom nedelje objavljena je čak informacija o tome da je u toku sastanak lidera protesta Srbija protiv nasilja o tome u koliko kolona će izaći na izbore, što je nakon nekoliko sati demantovano uz naznaku da će odluka o tome biti doneta u trenutku kada budu izbori budu i zvanično raspisani.

– Ako proevropska opozicija želi da izgubi svaku šansu da osvoji najveći mogući broj glasova na predstojećim izborima, neka se deli u nekoliko kolona… Sujete se moraju staviti po strani i cela parlamentarna opozicija koja predstavlja tehničku organizaciju protesta Srbija protiv nasilja, dakle taj parlamentarni deo opozicije, mora da izađe udruženo na izbore – ističe Ješić.

Prema njegovim rečima, ukoliko to ne bude slučaj, odgovornost će morati da snose lideri stranaka, proevropske parlamentarne opozicije.

– Pogotovo sada, kada je partija Vuka Jeremića konačno napustila tu grupaciju… Sada više nema izgovora, jer ovde je reč isključivo o proevropskim strankama, nema mesta za razdore i izlazak na izbore u više kolona – kaže Ješić.

Kako dodaje, putem istraživanja javnog mnjenja trebalo bi ustanoviti ko je od njih najpopularniji i imenovati ga nosioca izborne liste.

– Zaboraviti sujete – ponavlja Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari