Sagovornici Danasa povodom Ljajićeve izjave o ulasku u Vladu: Dozvolili smo da se Vučić o svemu pita 1Rasim Ljajic foto FoNet/Vlada Srbije/Miloš Peric

Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) izjavio je da je iz medija saznao da se vraća u Vladu Srbije. Sagovornici Danasa saglasni su da o sastavu Vlade odlučuje Vučić.

Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd kaže da Ljajićeva izjava pokazuje koliko je sve neozbiljno.
„Mislim da Vučić kupuje vreme kako bi što duže mogao da vlada bez Vlade, a cinjenica da Rasim Ljajić tako nekako nehajno odgovara, a da se još ni i izbori nisu završili, skoro tri meseca nakon sto su održani, nam zapravo pokazuje koliko je to sve neozbiljno. Vladu nećemo imati pre jeseni po svemu sudeći“, navodi Lazović.
Sagovornici Danasa povodom Ljajićeve izjave o ulasku u Vladu: Dozvolili smo da se Vučić o svemu pita 2
Foto: FoNet/Milica Vučković

Aleksandar Olenik, iz koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ navodi da, s obzirom da smo dozvolili da predsednik Republike odlučuje o svemu, nije nemoguće da se ministri pozivaju preko medija.

Sagovornici Danasa povodom Ljajićeve izjave o ulasku u Vladu: Dozvolili smo da se Vučić o svemu pita 3
foto FoNet Marija Đoković
„Dopustili smo da predsednik Republike odlučuje o svemu, pa i o članovima vlade, te je moguće zamisliti i da se budući ministri pozivaju preko medija. Sa „trojanskim konjima“ u opoziciji, još svašta može da nam se desi“, smatra Olenik.
Ljajić je u intervjuu za režimski „Alo!“ rekao kako iz politike nije ni izlazio, već da je jedina njegova pauza bila nakon oporavljanja od saobraćajne nesreće. On je naveo i da je iz medija saznao da se vraća u Vladu, ali da razgovora o tome nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari