Salji Beriša: Rama pokazao šta je spreman da uradi za Vučića 1Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Bivši premijer Albanije Salji Beriša reagovao je nakon odluke premijera Edija Rame da otkaže zajedničku sednicu vlada Albanije i Kosova koja je trebalo da bude održan asutra u Đakovici tvrdeći da to pokazuje šta je Rama spreman da učini za predsednika Srbije Aleksandra Vučića te da je od dolaska na vlast najveći protagonista velikosrpskih projekata.

„Edi Rama, ocrnjen smešno idiotskim protagonizmom, najavio je otkazivanje dugo najavljivanog sastanka dve vlade Albanije i Kosova kao početak sankcija kosovskoj vladi. Ta odluka o otkazivanju je osveta za odbijanje Vlade i političkih snaga Kosova njegovog nacrta koji je stigao u fioke Beograda i dokazuje šta je taj čovek spreman da uradi za srpskog Vučića“, napisao je Beriša, prenosi Kosovo online.

Dodao je i da to dokazuje šta je Rama spreman da učini za „svoju kožu pošto je pod krivičnom istragom za aferu Mekgonigal, korupciju bivšeg šefa njujorške kontraobaveštajne službe dok je bio na funkciji“.

„Ovde dodajem da su, pre nekoliko nedelja, Mek Gonigalinovom albanskom fajlu sa glavnim likovima Rame i njegovim saradnicima pridružili i veze sa ruskim dosijeom. Najoštrije osuđujem čin brutalne intervencije Edija Rame u unutrašnje stvari Kosova“, napisao je.

Beriša je apelovao na međunarodnu zajednicu da ne zaboravi da Edi Rama u ovoj borbi sa vladom Kosova štiti lične interese i da je od svog dolaska na vlast glavni protagonista velikosrpskih projekata i podele Kosova sa Aleksandrom Vučićem.

Pozvao je kosovske vlasti da ulože sve napore za deeskalaciju situacije i povratak na dnevni red Ohridskog sporazuma i njegovu primenu kao najboljeg interesa Kosova, ali i mira i stabilnosti u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari