Samardžić: Izbori rizik za javno zdravlje 1Foto: Medija centar

Predsednik političke organizacije „Glas“ Nikola Samardžić ocenio je danas da su izbori 21. juna nepredvidljiv rizik za javno zdravlje, neregularni i nelegitimni, presedan koji vodi beskrajnim društvenim sukobima.

„Glas još jednom poziva vlast da odloži izbore i u saradnji sa Evropskom unijom uspostavi proces političkih dogovora koji bi obezbedili ravnopravne i fer izborne uslove“, navodi se u izjavi Samardžića agenciji Beta.

On je dodao da bi svi politički činioci morali preuzeti odgovornost suočavanja sa ekonomskim i društvenim posledicama epidemije.

„Potreban nam je i razuman dogovor vlasti i opozicije o trajnom statusu Kosova“, izjavio je Samardžić.

Prema njegovim rečima, kampanja za bojkot izbora „jasno je ukazala da promena vlasti nema alternativu“, kao i da je ta kampanja „omela ujedinjenje opozicije oko jedinstvenog cilja promene vlasti koja je uklonila sve institucionalne barijere političkoj samovolji i medijskom teroru“.

„Glas će 22. juna 2020. biti otvoren za sve pregovore koji će voditi konsolidaciji opozicije. Promena vlasti jedna je od demokratskih praksi koja je preduslov slobodnih i efikasnih institucija, i slobodnog i efikasnog društva“, izjavio je Samardžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari