Samofalov: SDS će o predsedničkom kandidatu prvo razgovarati na svojim stranačkim organima 1

Konstatntin Samofalov, generalni sekretar SDS, za Danas kaže da će ova partija u narednim danima zakazati sednice organa SDS, pre svega predsedništva, na kojima će se diskutovati o pojedinačnim imenima koja se pominju i o načinu na koji će nastupiti na predsedničkim izborima.

On je to rekao odgovarajući na pitanje Danasa o Zdravku Ponošu kojeg SSP smatra najboljim kandidatom za opozicije na predstojećim izborima.

– Ne bih sada komentarisao imena jer je to kontraproduktivno. Ne treba davati režimu municiju da nas razvlači kroz tabloide i kreira vaštačke podele u opozicji. Sve što imamo da kažemo prvo ćemo između sebe raspraviti – navodi on.

Prema njegovim rečima, dobro je da se na vreme diskutuje o ovim pitanjima unutar opozicije.

„I kakav god stav zauzeli kao stranke, bez obzira da li ćemo nastupiti sa jednim ili više predsedničkih kandidata, i ko god oni bili, jako je važno da se suzdržimo od međusobnnih napada. Jer kao uspemo da ostanemo dostojanstveni u međusobnoj komunikaciji to je važan preduslov da napravimo dogovor oko kontrole izbora. Kontrola je ključna i to se videlo na referndumu. Ali da bi ona bila uspešna, moramo da se udružimo. A to udruživanje je moguće ako se uzdržimo od međusobnih napada“, zaključuje Samofalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari