Dopisnik Kohe ditore: U EU postoje strukture koje žele da izbegnu nametanje mera protiv Srbije 1

Dopisnik prištinskog dnevnika Koha ditore iz Brisela, Augustin Paljokaj rekao je danas da u EU „postoje strukture“ koje, po njegovim rečima, žele da izbegnu uvođenje mera protiv Srbije zbog incidenta u selu Banjska na severu Kosova, 24. septembra.

Paljokaj je za KTV televiziju rekao da je ironično da dve nedelje posle napada na kosovsku policiju kog je, po njegovim rečima, EU nazvala terorističkim aktom, nema mera protiv Srbije dok su i dalje na snazi mere Brisela protiv Kosova.

„Postoji sve veći pritisak mnogih zemalja EU da se uvedu mere protiv Srbije, ali postoji struktura u Briselu koja je zainteresovana da kupi vreme za Srbiju, kako bi se što je duže moguće, izbeglo uvođenje mera protiv Srbije“, izjavio je Paljokaj.

Ocenio je da su te „strukture“ u Evropskoj komisiji i u Službi EU za spoljne poslove.

„Bili su veoma entuzijastični kada je trebalo da preduzmu mere prema Kosovu, ohrabreni su i merama koje su preduzele SAD, ali sada su veoma spori i kriju se iza poziva da treba sačekati konačan rezultat istrage koja se sprovodi na Kosovu, da se vidi kakva je bila uloga Srbije“, naveo je dopisnik Kohe ditore iz Brisela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari