Šapić: Beogradski izbori najvažniji lokalni izbori od obnove višestranačja 1Foto: V. Radovanović

Predsednik Privremenog ograna Beograda Aleksandar Šapić danas je izjavio da će predstojeći izbori za glavni grad biti „daleko iznad lokalnih“ i možda „najvažniji lokalni izbori od obnove višestranačja“.

Šapić je na televiziji Hepi rekao da Beograd treba da bude grad koji će da stane u prvu liniju odbrane nacionalnih interesa, kao i da će se na nove izbore očigledno ići u dva velika fronta, sa jedne strane „naš koji bi trebalo da okupi nacionalne interese“, a sa druge strane će biti „konglomerat svega“.

On je upitao lidera Nove demokratske stranke Srbije (Nova DSS) Miloša Jovanovića i Pokret obnove Kraljevina Srbije (POKS) kako će stajati uz takvu opoziciju kada se njihova politika zasniva na očuvanju Kosova.

Šapić je rekao da je dominantna politika koalicije „Srbija protiv nasilja“ na nivou Beograda politika Zeleno-levog fronta (ZLF) i da su iza nje svi oni bili spremni da stanu.

Prema njegovim rečima, zvaničani stavovi ZLF-a su da pitanje Kosova treba rešiti tako što će se priznati njegova nezavisnost, da zločin u Srebrenici treba da se proglasi genocidnim zajedno sa srpskim narodom, ukidanje Republike Srpske, uvođenje sankcija Rusiji.

Rekao je i da se postavlja pitanje da li će oni sutra koristiti vlast u Beogradu da bi ostvarili te ciljeve, jer, kako je naveo, nosilac beogradske liste „Srbija protiv nasilja“ Dobrica Veselinović nije podržao Dane porodice u Beogradu, ali jeste podržao manifestaciju „Mirdita“.

„Ja bih najviše voleo da se bavimo lokalnim temama, gradskim prevozom, metroom, infrastrukturom, da pričamo o mostu, tunelu…Ili o temama koje smo ostvarali poslednjih godinu i po dana“, dodao je Šapić.

Naveo je i da će se samo načiniti šteta Beograđanima ako se opet uđe u raspravu sa opozicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari