Aleksandar Sapicfoto BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik opštine Novi Beograd i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić potvrdio je danas da će biti prvi na listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore najavljene za 3. april.

Šapić je za TV Pink izjavio da ga je na sednici Predsedništva predložio predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i da bi odluka trebalo da bude potvrđena na sledećem Predsedništvu stranke u februaru.

„Ukazano poverenje mi je čast i obaveza, a Beograđanima treba na kvalitetan način predstaviti kakvi su naši planovi za razvoj grada, šta je dobro urađeno i šta još možemo da uradimo, i na to je koncentrisan čitav tim ljudi“, izjavio je Šapić i ocenio da se radi o važnom periodu koji je pred nama.

Beograd je opisao kao „Njujork istočne Evrope“, koji se i najviše promenio u celoj Srbiji u poslednjih 10 godina i koji treba, kako je rekao, da nastavi da se razvija u tom pravcu.

Najavio je da bi Glavni odbor SNS trebalo da usvoji liste za parlamentarne i beogradske izbore 11. februara a da će izbori najverovatnije biti raspisani 14. ili 15. februara.

Takođe, u medijima se navodi i da je odlučeno da će liste SNS na svim nivoima izbora nositi ime predsednika partije – Aleksandra Vučića, te će time i beogradska lista nositi Vučićevo, a ne ime Aleksandra Šapića, kao prvog čoveka na listi.

Sve je izvesnije i da će na beogradskim izborima dosadašnji koalicioni partneri iz vlasti – SNS i SPS – nastupati na odvojenim listama jer se smatra da tako imaju šanse za osvajanje većeg broja glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari