Šapić u Banjaluci: Beograd je prestonica celokupnog srpskog naroda, ali i grad otvoren za sve ljude 1Foto: Twitter/@MiloradDodik

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas u Banjaluci da je Beograd prestonica celokupnog srpskog naroda, ali i grad otvoren za ljude svih nacija.

„Beograd je grad u kojem živi skoro dva miliona ljudi i njegova uloga na ovom prostoru je daleko veća od prosečnog grada“, rekao je Šapić posle sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci, gde boravi povodom Dana grada.

Dodao je da su „reka Drina i granica formalne stvari, ali da srpski narod treba da se drži zajedno“.

Šapić je najavio da će Banjaluka i Republika Srpska biti pozvane da sa svojim turističkim organizacijama učestvuju 13. i 14. maja na manifestaciji „Beogradski dani porodice“.

„To će biti najveća manifestacija u regionu u ovoj godini sa idejom da postane tradicionalna i da pokažemo šta su prave porodične i tradicionalne vrednosti“, naveo je on.

Dodik je rekao da je Republika Srpska „ponosna na snagu koju pokazuje Beograd kao grad i Srbija kao država“, dodavši i da se i Banjaluka kao Beograd „širi i napreduje u svakom pogledu“.

„Koordinacija koju ima grad Beograd i republičke vlasti Srbije očigledno je najbolja kombinacija da grad napreduje“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari