Šapić: Verovatno ću se kandidovati za gradonačelnika Beograda 1Foto: BETAPHOTO/ Informativna sluzba Sprski patriotski savez

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, kako je objavljeno na portalu N1, izjavio je u sredu uveče istoimenom televizijskom kanalu da će se na sledećim izborima „verovatno“ kandidovati za gradonačelnika Beograda.

On je i ranije sebe već preporučio kao najboljeg kanidata za gradonačelnika, jer smatra da ima dovoljno iskustva i znanja i da bi imao dovoljno kvaliteta za tu funkciju.

„Ako negde treba da se preporučim, to je mesto gradonačelnika. Zato i nisam ušao u vladu“, objasnio je Šapić još sredinom decembra u izjavi koju su preneli mediji.

Kao svoje adute, naveo je to što se nalazi na čelu najrazvijenije opštine u Srbiji, kao i da ima veliko iskustvo u lokalnoj politici.

S druge strane, budući da je istovremeno i odbornik u Skupštini Beograda, protiv njega je, kako se saznaje, još krajem novembra prošle godine podneta anonimna prijava Agenciji za borbu protiv korupcije.

Kako je obrazloženo, zakon propisuje da „javni funkcioner može da vrši samo jednu javnu funkciju, osim ako je Ustavom, zakonom i drugim propisma obavezan da vrši više javnih funkcija“.

Izuzetno, po slovu zakona, „javni funkcioner može da vrši drugu janu funkciju, na osnovu saglasnosti Agencije“.

U prijavi se tvrdi da je Šapić prekršio zakon, jer u propisanom roku nije tražio mišljenje i saglasnost Agencije, niti je dobio saglasnost da može da obavlja dve javne funkcije.

Nije poznato da li je i šta Agencija preduzela po ovoj prijavi. Šapić i dalje obavlja dve funkcije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

20 reagovanja na “Šapić: Verovatno ću se kandidovati za gradonačelnika Beograda”

  • Ma, ajde, ko bi rek’o?!!
   Meni izgeda da ako je DS još uvek na vlasti, onda to vrlo dobro krije.
   Ali ti očigledno to bolje znaš od mene, pa zato, molim te, prosvetli me, koliko DS ima poslanika u Skupštini? Koliko gradonačelnika?

  • Nisi mogao da resis problem hranjenja zivotinja ispred zgrada i nepodnosljivog smrada istih….nisi hteo nista da preduzmes da se ne zameris vladajucoj stranci……
   Svakom ulazu u blokovima sleduje po 5 macaka…..a o psima lutalicama da ne govorim….Nikad za tebe necu glasati…..

 1. Manji je problem dve funkcije, nego što je postao član organizovane kriminalne organizacije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.