Šarović: Na međunarodne sankcije niko ne može da utiče 1foto EPA/NED ALLEY NORWAY OUT

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio da je odluka Velike Britanije da uvede sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović dolazi od ključnih međunarodnih faktora na koje niko ne može da utiče.

Kako je saopštio SDS, Šarović je naveo da on nikada nije prizivao sankcije prema bilo kome i da to nije činio ni ovaj put i da se „nikada nije bacao kamenom, čak ni na svoje protivnike, kada je on dobio sankcije niti je u to uvlačio Republiku Srpsku i narod“.

„Stoički sam se nosio sa tim i sam sam tražio svoju pravdu. Nije narod kriv za bilo čije sankcije. Nije narod kriv da sada ispašta zbog bilo koga i ne pravite od njega živi štit“, istakao je Šarović.

Prema njegovim rečima, ključni problem je u „retrogradnoj, interesnoj i politici bespuća koja nema nikakav razuman put i koja može da dovede u veoma tešku situaciju Republiku Srpsku“.

„Najveći izdajnik je onaj koji sistemski uništava Republiku Srpsku, isključivo zbog svojih interesa“, istakao je predsednik SDS-a.

Velika Britanija uvela je sankcije predsednici RS Željki Cvijanović i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku zbog, kako je navedeno, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari