Šarović: Vlada Srbije uredbom ukinula srpsko sudstvo na Kosovu

Orlić: Nije reč o zakletvi, već izjavi

Ostavite komentar


  1. Na memorandumu je stajalo Republika Kosovo i nigde nije bilo one zvezdice kojom su nas mlatili danima posle potpisivanja Briselskog sporazuma.

  2. Vlada Srbije je ispravno uradila. Treba se opruziti koliko ti je jorgan odn.pokrivac. Kosovo je susedna i nezavisna drzava i tu cinjenicu treba prihvatiti. To bi bilo isto kao kada bi vlada Italije imala deo svog sudstva u Svajcarskoj gde zivi deo italijanske nacionalne manjine.

  3. Zaista je nezgodno u isto vreme i stisnuti i pustiti goluba, a još je smešnije praviti se kako se ništa nije desilo kada golub odleprša na slobodu. Ima li Srbija svoju policiju na Kosovu? Nema? Ima li Srbija svoje zatvore na Kosovu? Nema? Pa, šta će joj onda sudovi na Kosovu kada ona na Kosovu nit može da privodi, niti da zatvara?! Šta bi ti sudovi radili (i šta su do juče radili) kada nemaju način ni da sude, niti da sprovode presude?… Srbija je, rođaci, na Kosovu bankrotirala; tamo je sada "novi menadžment", i novi krčmar da svodi račune.

  4. Kako se samo ova cinična vlast pravi nevešta – nit““ g…. jela, nit““ g…. mirisala. Secesija Kosova je politički program svih vlasti od Tita naovamo. Šta da rade sa milion i kusur neposlušnih građana? Ništa drugo do povući granicu između. Ili proterati. Ali, muka što je mit živ (o mitovima ne mislim ništa loše). Muka i to što mnogi Srbi doživljavaju KiM kao važno mesto i svog identiteta i svojih emocija. Muka i to što treba bilo kako skriti sopstvena nepočinstva prema Albancima, pa se, otuda, neradno (osim ofrlje) pominju albanska nepočinstva prema Srbima. Došlo vreme da se sve teže mogu prikriti pritvornost i neiskrenost vlasti. Otuda, zvezdice-fusnote. Otuda, politički "neutralni" (sic!) pregovori dveju strana. Otuda "ne priznajemo kosovsku državnost", ali se perjanice državnih vrhova međusobno uvažavaju i (polutajno i tajno) domunđavaju i šuruju u inostranstvu (ekstremni šovenski desničari: Tači, Vučić, Haradinaj). Ima još. Ali, vredi li? Samo se pitam kada ćemo se, mi građanstvo, otrezniti i progledati? I da li će se to uopšte desiti?

  5. Majko mila ovaj Svračić(orlić)stvarno kreči kao svraka,i lupeta gluposti kao da smo svi mi njegovi zaluđeni glasači pa ne vidimo ništa dalje od nosa.Čega li je on doktor kad može ovoliko da laže a da ga nije sramota.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.