Šarović: Vučić je sam sebe stavio u poziciju čoveka koji o svemu odlučuje 1Foto: www.mc.rs

To što vlada još nije formirana pokazuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno poručuje građanima da im, osim njega, nijedna druga institucija nije potrebna, ocenio je u razgovoru za portal N1 donedavni potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović.

„Čekati na formiranje vlade dva meseca nakon izbora, u vreme epidemije koronavirusa i ekonomske krize, za mene je neshvatljivo i krajnje neodgovorno”, ukazao je Šarović, koji je, posle napuštanja SRS, odlučio da formira novu političku organizaciju.

On kaže da mu se proteklih dana javilo mnogo ljudi koji su podržavali SRS, ali dodaje da su s njim kontaktirale i pristalice drugih partija, poput Demokratske stranke.

Šarović doživljava Vučića i Srpsku naprednu stranku kao svoje političke protivnike i precizira da je „opozicija Vučićevom režimu, da ne bude bilo kakve sumnje”.

Uveren je, međutim, i da Vučićevii glasači nisu previše zadovoljni ovom vlašću, već za njega glasaju, jer „misle da nemaju alternativu”.

„Vučić je sam sebe stavio u poziciju čoveka koji o svemu odlučuje i zbog toga mora da snosi odgovornost za sve što se u Srbiji dešava.”, smatra Šarović.

Stanje u medijima u Srbiji „nikada nije bilo gore”, ukazao je on i zaključio da „nema srećne države bez slobodnih medija”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari