Šarović: Vučić odlikovanjem dvojice srpskih policajaca sa Kosova prekršio zakon o odlikovanjima 1(BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović izjavio je danas u Beogradu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekršio Zakon o odlikovanjima, time što je uručio ordenje dvojici srpskih policajaca sa severa Kosova, koji „odgovaraju prištinskoj vlasti“.

Na konferenciji za novinare ispred Predsedništva, Šarović je rekao da orden zasluga ima tri stepena – za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti i upitao je Vučića „postoji li jedinstvo policije Srbije i policije Kosova“.

„Šta je časno u tome da se obuče uniforma kosovske policije, da se stavi na grudi značka na kojoj piše Policija Kosova i da se odgovara Vladi Republike Kosova, koji Srbija ne priznaje“, pitao je Šarović.

On je naveo da je doskorašnjeg komandanta Regiona sever Kosovske policije Nenada Djurića na tu funkciju imenovao tadašnji ministar policije Kosova i potvrdila je vlada Hašima Tačija.

Šarović je naveo i da su odlikovani policajci Djurić i Aleksandar Filipović odgovorni za to što punih pet godina nema pomaka u istrazi o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

„To su ljudi koji je trebalo da ga zaštite i da pronadju ubice. A po tom pitanju nisu uradili apsolutno ništa“, naveo je Šarović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari