Sastanak šefova diplomatija Srbije i Hrvatske danas u Subotici 1Foto: BETAPHOTO/HINA/Admir BULJUBASIC

Ministri spoljnih poslova Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Gordan Grlić Radman, sastaće se danas u 17.30 u Gradskoj kući u Subotici, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Grlić Radman i Dačić će u Subotici biti i gosti tradicionalne manifestacije Bunjevaca u Vojvodini – „Velikog prela“.

Na toj svečanosti biće i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac i ministar Srbije za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov koji je i lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Hrvatsko nacionalno veće u Srbiji najavilo je da će Grlić Radman posetiti gradilište Hrvatske kuće i sastati se s predsednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnom Vojnić.

Dačić i Grlić Radman su 6. januara na Božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Zagrebu istakli opredeljenje za unapređenje odnosa Srbije i Hrvatske.

Ministar Žigmanov je rekao za beogradski list „Politika“ da će sutrašni sastanak biti nastavak redovne komunikacije predstavnika Vlade Hrvatske i ključnih institucija srpske zajednice u Hrvatskoj s institucijama hrvatske zajednice u Srbiji i Srbijom s ciljem da se na početku godine dogovore okviri i sadržaji saradnje koja sledi.

Žigmanov je rekao da sastankom Dačića i Grlić Radmana „može da se potvrdi teza da se institucionalni oblik komunikacija između najviših nivoa vlasti počeo odvijati redovno“.

Po rečima Žigmanova očekuje se da tema sastanka bude ono o čemu se i do sada razgovaralo, za stvaranje pretpostavki za novi početak rada međudržavnih komisija koje su formirane na temelju Subotičke deklaracije, a odnose se na otvorena pitanja koja postoje u odnosima dve države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari