Savetnik Zelenskog: Nije istina da je Vučić nudio oružje za nepriznavanje Kosova 1ilustracija Foto: Aleksandar Roknić Danas

Jedna od tema u domaćoj javnosti je bila i post na društvenoj mreži X (bivši Tviter) Viole fon Kramon, izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo, koja je napisala da je vrlo verovatno da je Vučić Zelenskom navodno nudio oružje u zamenu za nepriznavanje Kosova. Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak za N1 kaže da to nije istina.

„Svakako da nema nikakve istine u tome, to je spekulacija. Susret predsednika Srbije sa predsednikom Ukrajine je nesumnjivo važan. Komunikacija je potrebna na svim nivoima, mi moramo da razumememo pozicije jedni drugih, da razumemo zašto jedna starna ima neki stav“, rekao je Podoljak, prenosi N1.rs.

Ističe da je Ukrajina transparentna u načinu naoružavanja svojih trupa.

„Sve što se tiče snabdevanja naoružanjem govori se u zvaničnim saopštenjiam. To se odnosi na to i ko šalje municiju, da li koalicija, ili evropska koalicija ako govorimo o kalibru 155. A ako govorimo o kalibrima 152mm I 122mm, mi saopštavamo gde smo kupili. To je prilično deficitarna municija. Rusija je uspela da sa tržišta skoro sve pokupi za sebe. Mi imamo zvanična saopštenja i ta zvanična saopštenja govore i o izvorima municije. U ovom trenutku mi nemamo zvanična saopštenja da dobijamo municiju iz Srbije“, pojasnio je Podoljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari