Šćepanović: Odlazeća Vlada Krivokapića stavila pečat na svoje antidržavno delovanje 1Foto: DPS Kolašin

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Marta Šćepanović ocenila je danas da je, Usvajanjem Predloga odluke o sticanju državljanstva, mimo znanja i učešća predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), odlazeća Vlada Zdravka Krivokapića „stavila je pečat na svoje antidržavno delovanje“.

Šćepanović je, kako navode podgoričke „Vijesti“, istakla da je upravo usvajanjem Predloga izmjene odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, Vlada sprovela u delo plan da u crnogorsko državljanstvo i birački spisak uvede više hiljada osoba porijeklom iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Prema njenim rečima, time bi se i sproveo etnički, demografski i izborni inženjering.

„Time je, u nedostatku hrabrosti da se suoči sa argumentovanim kritikama na sednici na kojoj se izglasalo nepovjerenje, najgora Vlada u istoriji Crne Gore poslednje sate trajanja utrošila onako kako je i obeležila kompletan mandat, kršenjem crnogorskog zakonodavstva i uvođenjem Crne Gore u velikosrpski nacionalni projekat“, rekla je Šćepanović.

Po njenoj oceni isti planVlada je želela da sprovede još u aprilu prošle godine, ali je odustala nakon protesta i oštrog protivljenja crnogorske javnosti.

„Nakon ovog poslednjeg čina može se konstatovati da je tom odlukom dat svojevrsan pečat delovanja i rada koji su od formiranja Vlade bili u direktnoj suprotnosti sa državnim interesima Crne Gore, i za čije pogubne posledice će biti potrebno vreme kako bi se sanirale i ispravile“, citiraju „Vijesti“ saopštenje iz DPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari