SDA Sandžaka traži vanredne lokalne izbore u Novom Pazaru 1Ahmedin Škrijelj: Foto N. Kočović

Odbornička grupa Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka zatražila je da se raspusti aktuelni saziv Skupštine Novog Pazara i raspišu vanredni lokalni izbori.

Predsednik te odborničke grupe Ahmedin Škrijelj ocenio je za skupštinskom govornicom da su rezultati prošlih parlamentarnih izbora u Novom Pazaru pokazali da je aktuelna vlast izgubila legitimitet.

“Zbog toga bi trebalo gradonačelnik i svi njegovi saradnici da podnesu ostavke, a svi mi da vratimo mandat građanima. Vlast ste potčinili političkim strankama, građani vam više ne veruju, ne dotiču vas njihovi problemi. Idemo na izbore, da građani kažu kako ste vi, a kako smo mi radili, da se izmerimo”, rekao je Škrijelj.

Taj predlog opozicione SDA Sandžaka nije dobio podršku članova vladajuće većine tako da nije uvršten i neće se o njemu raspravljati na sednici lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu neće se naći ni izveštaji o stanju životne sredine u Novom Pazaru i službenoj upotrebi bosanskog jezika, kao ni formiranje komisije za obeležavanje praznika i dodelu gradskih priznanja.

Skupština Novog Pazara razmatraće izveštaje o radu svih javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini, kao i pojedine kadrovske promene, među kojima je i glavnog gradskog urbaniste.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari