Sedam državljana Severne Makedonije u hotelu u blizini manastira Banjska na Kosovu 1Foto: Shutterstock/The Visual Explorer

Sedam makedonskih državljana, od kojih je jedno dete, nalaze se u hotelu u neposrednoj blizini manastira gde je izvršen oružani napad na kosovske policijske snage, saopštilo je večeras Ministarsrvo spoljnih poslova Severne Makedonije.

Navodi se da je ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani tokom dana u više navrata imao direktnu komunikaciju kosovskom koleginicom Donikom Gervala-Švarc i da trenutno kosovska policija obezbeđuje hotel u kojem borave makedonski građani, odakle se očekuje da budu poslati kući.

Dodaje se da je Ambasada Severne Makedonije u Prištini u komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i u direktnoj komunikaciji sa makedonskim građanima.

„Predstavnici Ambasade ostaju u stalnoj i direktnoj komunikaciji sa našim građanima i kosovskom policijom do potpunog završetka njihovog transfera“, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari