Sednica Skupštine Srbije počela postavljanjem poslaničkih pitanja Vladi Srbije i državnim institucijama 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Sednica Skupštine Srbije počela je danas postavljanjem poslaničkih pitanja Vladi Srbije i državnim institucijama, posle čega će biti nastavljeno razmatranje amandmana podnetih na predloženi rebalans budžeta za ovu godinu.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Srbije za 2022, podneto je 89 amandmana, a skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, razmotrio ih je i sve amandmane je odbio.

Takođe, na Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, podneto je ukupno 23 anadmana, koje je nadležni odbor, takođe, odbio.

Na dnevnom redu su, osim rebalansa budžeta, i izmene Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za tekuću godinu, pomoć mladima od 5.000 dinara, ugovor Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu Srbije, kredit za uklanjanje starog mosta na Savi i izgradnju novog i druge teme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari