Šef srpske diplomatije: Nema otopljavanja odnosa sa Zagrebom ako pokušava da prevaspitava Beograd 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica ;Dačić izjavo je danas da ;ne postoji prepreka za bilateralne sastanke sa zvaničnicima Hrvatske višeg ranga ali da problemi nastaju kada ta strana počne sa „antisrpskim narativom“ i pokušajima da se promene mišljenja Beograda o istorijskim dešavanjima.

Prvi potpredsednik vlade Dačić je u emisiji Pravi ugao izjavio da ;se odlično razume sa ministrom spoljnih poslova Hrvatske ;Goranom ;Grlićem ;Radmanom ;, ali da „on misli da je potrebno da prevaspita“ Beograd i da je to ono što sprečava „otopljavanje odnosa“ dve države.

„Ja nisam želeo da govorim stvari koje bi mogle da izazovu probleme. Premijer Hrvatske Andrej ;Plenković je promašio temu svojim izjavama. Nemoguće je govoriti o agresiji a očekivati da niko ne reaguje iz Srbije, nije realno. Ako se mi stalno vraćamo na to, nećemo moći da ostvarimo napredak u odnosima“, rekao je on.

Dačić je dodao da Srbija nije pokazala slabost time što je ;“pružila ruku za dogovore“ i da je sastanak u Zagrebu pozitivna stvar iako nije bilo sastanaka na bilateralnom nivou.

„Ako mi želimo da postignemo u odnosima nešto ozbiljno, ne smemo da imamo ambicije da disciplinujemo ili menjamo nečije mišljenje o istorijskim dešavanjima. Iz tog razloga nije bila korektna izjava Plenkovića“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari