Selaković na obeležavanju 108 godišnjice Kolubarske bitke: Sloboda i mir nemaju cenu 1Foto: FoNet/Beoinfo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovao je danas u Lazarevcu državnoj ceremoniji obeležavanja 108 godina od Kolubarske bitke i poručio da je Srbija od predaka naučila da sloboda i mir nemaju cenu.

„Naši preci naučili su nas da sloboda i mir nemaju cenu. Naučili su nas da se mir mora čuvati. Naučili su nas da danas, 108 godina od Kolubarske bitke, Srbija zna da mora da bude promišljena, da vodi politiku koja čuva i brani i mir i stabilnost, ali i svoju slobodu, slobodu svog naroda“,kazao je Selaković, navodi se u saopštenju.

On je podsetio da je u Prvom svetskom ratu Srbija izgubila 1,2 miliona ljudi, odnosno gotovo trećinu stanovništva, a istakao je da naša zemlja danas jača svoja partnerstva i na istoku i na zapadu.

„Jačajući svoju privredu i infrastrukturu, stvaramo snažnu, jaku i poštovanu Srbiju koja će reč i razgovor uvek staviti ispred oružja i sukoba, ali koja će biti dovoljno snažna da ni pred kime ne spusti glavu“, naglasio je Selaković.

On je rekao da su cilj i želja srpskog naroda ostali isti, ali da su se okolnosti i putevi do tog cilja promenili i da su danas glavno oružje znanje, jaka privreda, mudrost i pametna reč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari