Selaković sa Stujartom Pičom: Postoji prostor za unapređenje odnosa Srbije i Britanije na ekonomskom i političkom planu 1Nikola Selaković Foto: FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u razgovoru sa specijalnim britanskim izaslanikom za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva dobri, ali da postoji prostor za njihovo unapređenje i na političkom i na ekonomskom planu.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, posebna pažnja posvećena je situaciji u regionu, a ministar Selaković je detaljno upoznao sagovornika sa situacijom na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će Ujedinjeno Kraljevstvo pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i iznalaženju kompromisnih rešenja.

Beograd je, prema Selakovićevim rečima, dosledno opredeljen za dijalog i traganje za održivim rešenjima koja će omogućiti trajnu stabilnost regiona, što podrazumeva i primenu postojećih dogovora.

Šef srpske diplomatije istakao je da se konstruktivna regionalna politika Srbije ogleda i u inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao i drugim oblicima povezivanja i saradnje sa susedima.

Sagovornici su razmotrili širok spektar političkih tema vezanih za stabilnost i razvoj zapadnog Balkana, ali i neka važna geopolitička pitanja i izazove koja ona nose, poput energetike, hrane, migracija i druga, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari