Selaković: Srbija treba da pojača prisustvo u zemljama centralne Afrike 1Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je na kraju šestodnevne posete zemljama centralne Afrike da Beograd treba da pojača diplomatsko i ekonomsko prisustvo u tom delu sveta.

Na kraju turneje, tokom koje je posetio Ekvatorijalnu Gvineju, Gabon, Sao Tome i Prinsipe i Kamerun, Selaković je rekao da postoji ogroman potencijal za saradnju Srbije i tih država, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je naveo da se u te četiri države sastao sa dva predsednika i dva premijera, sa ministrima spoljnih poslova, poljoprivrede i odbrane i dodao da su svi „iskazali oduševljenje ostvarenim napretkom Srbije i uputili najiskrenije pozdrave predsedniku Aleksandru Vučiću“, piše u saopštenju.

On je turneju završio posetom Kamerunu, gde je razgovarao sa predsednikom Vlade i ministrima spoljnih poslova, odbrane, poljoprivrede i telekomunikacija.

Dodao je, kako se navodi, da je na svim sastancima iskazana spremnost za jačanje političkog dijaloga, ali i saradnje u oblastima poljoprivrede, odbrane, telekomunikacija i savremenih tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari