Šešelj: Ne smemo usvojiti sporazum sa SAD o izručenju

Ostavite komentar


  1. Ovo je odlična vest što Amerika traži ako je stvarno istina… Barem neki kriminalci će završiti iza brave.
    Kakva je srpska policija kakve dokaze prikuplja sa kriminalnih scena pa sudovi lako odmah oslobadjaju dokazane kriminalce.
    U Kruševcu počinioci pokušaja ubistva opozicionara slobodno šetaju i danas opet nasilje ka ljudima druge boje kože u tom istom gradiću.
    Na primer da su ksmerunci imali USA majice te batine im se ne bi desile.. jer ti fašisti iz parka bi znali da bi završili zaista u zatvoru.

  2. A zasto Srbija cuva one ljude koje su ubili brace Bitici? A da Seselju ti si za pravdu isto kao djavo za milost!

    1. A, šta su braća Bitici, kao američki državljani, tražili na ratnom području u Srbiji? Došli su da „spašavaju“ Srbe, zar ne? Od Amerikanaca treba tražiti obaveštenje, ko ih je poslao u Srbiju, kao i, koliko su Srba zaklali za vreme svog „humanitarnog“ rada na tom području? Nisam za ovakav način egzekucije, koji se nimalo ne razlikuje od onoga što Albanci oduvek i svakodnevno rade. Možda ih je prethodno trebalo „zakonski“ osuditi na smrt i javno obesiti jer, kao strani plaćenici i „psi rata“, ne zaslužuju tretman boraca suparničke vojske.

  3. Vojvodo, … pa neces valjda da izadjes i bojkotujes svog ‘Sinovca’?! Amerikance mora da slusa, oni su jedan od najjacih stubova njegove tiranije, ali pasce u depresiju ako cak i ti takav mislis da mu je drzava ‘nedemokratska’ …

  4. Što se tiče ovog sporazuma sa SAD Vojislav Šešelj, ma koliko da ga ne podnosim, apsolutno je u pravu. Treba voditi računa o konsekvencama potpisivanja takvog sporazuma jer, sa prevarantima kalibra SAD, treba biti oprezan i tri puta razmisliti pre nego što se preuzme bilo kakva obaveza. Zar je bilo malo obećanja od strame američke administracije koja su nam se obila o glavu? Uostalom, kakve koristi Srbija ima od takvog potpisivanja? Da li neko misli da će nam, SAD, možda, isporučiti nekog svog državljanina za kriminal počinjen u Srbiji ili nad Srbima. Zar nismo imali toliko nedoslednosti oko poternica INTERPOL-a, što bi trebao da nam bude dobar znak o kakvim se državama radi?! Vojislavu Šešelju možemo zameriti sve ali, pamet, logiku i patriotizam, zaista ne možemo, mada sam siguran, da bi mnogi, iz inata prema Šešelju, potpisati bilo kakav štetni ugovor po Srbiju, nadajući se da će, makar nakratko, nahraniti tu svoju unutrašnju patologiju..

    1. Pa Amerika ima svoj zakon o ne isporucivanju svojih gradjana drugim zemljama. Oni samo mogu isporuciti drzavljane drugih zemalja ali ne i Amerikance. Druga stvar je sto su oni kroz razne ugovore obezbedili da njihove drzavljane ne smeju da hapse druge zemlje. Zasto u Srbiji citav NATO personal ima diplomatski imunitet. Onaj ko te unistio dobio je diplomatski imunitet da slucajno nebi trosili vreme ako nekoga Srbija uhapsi.eto to je ta „saradnja“. Sto se tice Seselja on ima razlog za ne usvajanje tog predloga. Njegovi su osumnjiceni za mnoge „pokusaje“ nanosenja stete Amerima.

      1. I sada bi, shodno našem srpskom propalom mentalitetu, zbog toga što „Šešelj ima razloga za neusvajanje tog predloga“, iz inata Šešpelju i njegovim razlozima da usvojimo taj predlog? Da smo normalan narod, a nismo, sa Amerikancima ne bismo trebali da imamo bilo kakva posla. Što dalje od zla.

        1. Moraine, Ne znam odakle izvuce zakljucak srpskog propalog mentaliteta? Drugo u opste nisam sugerisao usvajanje nicega. Seselj me ne interesuje ni naj manje. Mene interesuje; DALI CE SRBIJA BITI NORMALNA DRZAVA KOJA GLEDA U BUDUCNOST ili banana drzava koja tolerise domace diktatore a gubi 60% sposobnog stanovnistva da odbrani svoju teritoriju.Sva carstva su propala zbog ne dostatka vojnika da ga brane. Danas Srbiju prazne i pustos se vidi cim prodjes Banovo Brdo.Jednog dana, neces imati nikog da zapali svecu u hramu na Vracaru ako nastavimo ovim tempom. Sve sto imasmo RASPRODASMO. Zar te nije strah kad pomislis da setas po tudjoj, a svojoj zemlji. Zar Beograd na vodi, PKB, Karadjordjevo, silne oranice Banata koje poklonise „arapima“,ti ne stvaraju zebnju sta ce biti sutra. Mene interesuje odnos moje drzave prema velikim silama. Od njih zavisi i pitanje KiM i buducnost i proslost. Ako me razumes.

          1. Definišite mi molim Vas šta znači „DA LI ĆE SRBIJA BITI NORMALNA ZEMLJA KOJA GLEDA U BUDUĆNOST“? Da li je budućnost ono kada zaboravimo prošlost, koju neki nazivaju još i „strašna prošlost“ ili, kada uzmemo kristalnu kuglu i onda u njoj gledamo kako izgleda ta budućnost? U budućnost se ne gleda gospodine, ONA SE GRADI. A ta gradnja je obično mukotrpna, mučna, teška sa mnogo odricanja i, što je najgore, ta gradnja traje. Kako da se ta budućnost izgradi kada mi hoćemo da imamo sve, danas i odmah? Srbiju će uvek braniti, kao što su je i branili, oni koji nemaju drugu otadžbinu, oni, kojima je ovo jedina država i ne žele da je menjaju za bilo koju drugu državu a, takvih „glupaka“ će uvek biti. Inače, što se diktatora tiče, mi ih biramo već osamdesetak godina. Setite se vlade ili predsednika koji je nama bio dobar? Neki će se setiti Ante Markovića, Hrvata, koji je krčmio „porodično blago“ tik pre raspada Jugoslavije. Hteli smo kapitalizam i strana preduzeća. Kupovali smo strane proizvode i kada nismo morali jer smo svi proizvodili djubre nadajući se da ćemo taj škart uvaliti nekome drugome ali, taj neko drugi, obavezno nećemo biti mi. Mislili smo da će Nemci i Arapi da nam muzu naše krave kak bismo mi pili više mleka?! Nadali smo se da će Boš, Fiat i ostale strane firme da nam daju nemačke ili, barem pola nemačkih plata. Oni su došli da eksploatišu i otići će kada to više ne budu mogli, gospodine. Odnos Srbije prema samoj sebi i svome narodu je mnogo važniji od odnosa prema velikim silama. Zar mislite da bismo trebali da sebe i svoj narod predajemo u ruke zlikovcima koji su nas 90 dana bombardovali? Kada sam rekao „srpski propali mentalitet“, mislio sam na naš infantilni način ponašanja, kada su u pitanju nasi sunarodnici. Zbog mržnje prema Vučiću, Dačiću, Šešelju ili bilo kome, u stanju smo da napravimo neverovatnu glupost i kolektivnu štetu.

  5. Američke zakone koji oni stvaraju za Srbiju ni jedan ne treba prihvatiti pa ljudi to je bezveze pa to samo budala može prihvatiti pa nismo njima kivni za austro ugarsku prvi svjetski rat drugi i i uopste jel svi ratovi ne samo na Balkanu nego u svetu su tvorevina engleske i Amerike a na Balkanu smo mi jedini koji se stalno suprotstavljali njihovoj politiki porobljavanja i ako taj njihov zakon prihvatimo koji uopste nema logike pravde onda smo na pragu nestanka sbstva pa onda ćemo biti gori nego sadašnji Isis teroristi koje su oni u svetu o karakteristikama kao teroriste a inače onise bore protiv okupatora partizanskim ratovanjem i mislim da rade ispravno jel niko nije ih zvao u Siriju Libiju da uništavaju i pljačkaju za sve što se dešava u Ameriku francusku englesku nijemi žao jel su sami krivi njihova vojska uništava njihove domove

Ostavite komentar


Politika

Zašto je „smenjen“ Gabrijel Eskobar? 9

Zašto je „smenjen“ Gabrijel Eskobar?

Stejt department je demantovao da je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razrešen dužnosti, navodeći da će Eskobar u narednim nedeljama, u okviru redovne rotacije, dobiti novu funkciju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.