Šib: Poenta dijaloga Srbije i Kosova sporazum, a cilj normalizacija odnosa

Ostavite komentar


  1. Poenta „diajloga“ je da se nekako legalizuje otimacina Kosova i politika zapadnih drzava koje stoje iza otimacine i albanizacije Kosova, da se zaokruze nemacki interesi u vezi Kosova i ovog dela Evrope koji su btw identicni onima iz vremena Hitlera (prethodno nasilno otcepljenje Kosova od Srbije i ista ovakva podrska albanskim nacioanlistima se desila za vreme nacista tokom II svetskog rata ) a treba preci vec i na sledeci cilj a to je unitarizacija Bosne, pa na sledeci…

      1. @Aki Amerikanac

        Samo ako je tvoj „mozak“ neispran, vrhunskih performansi, nema sta ne znas… Ma cudo jedno a takvi su ti i komentari.

  2. Pitanje kosova je reseno, Ustav Srbije je to regulisao. Vi ste okupatori i tu je kraj svih pregovora

  3. Za ukidanje albanskih taksi na proizvode iz centralne Srbije moze da se ponudi samo neuvodjenje reciprocnih taksi ili neponistavanje necega od onoga sta je ranije dogovoreno kao sto je npr. zahtev za posebni pozivni telefonski broj. Za prestanak lobiranja PROTIV priznanja Albanci i sponzori moraju da prestanu sa lobiranjem ZA priznanja i za clanstva u medjuanrodnim organizacijama. I jos nesto, odnosi izmedju Srbije i Kosova su normalni, uvek su i bili normalni tu nema sta da se normalizuje, problemi postoje izmedju albanske nacionalne manjine i drzave Srbije na cijoj teritoriji se nalaze a u sta po medjuanrodnom pravu spada i teritorija Kosova. Krajnje je vreme da Nemacka pocne da postuje medjunarodno pravo, pocev od R1244, preko odluka Badinterove komisije do zavrnog akta iz Helsinkoja o nepovredivosti granica posle II svetskog rata. Smesno je i licemerno da Nemacka poziva na nekakav pravnoobavezujuci dokument a da sama ne postuje pravo.

  4. Recimo da Srbija potpise nekakav pravno obavezujuci sporazum i ko ce onda tacno naterati Albance da postuju taj sporazum? Albanci su pre GODINU dana uveli nekakve takse, time su prekrsili CEFTA sporazum kao i SPP koji je potpisan sa EU. Za tih godinu dana niko nije uspeo niti hteo da nagovori ili natera Albance da ukinu te takse ali ce zato ti isti Albanci, kada dobiju ono sto hoce a to je priznanje, da postuju taj pravno-obavezujuci sporazum?! Da li Nemci misle da su Srbi bas toliko blesavi? I ne samo to, nego Albanci ne postuju nista od prethodnih sporazuma, ne postuju R1244, kumanovski sporazum, pa cak ne postuju ni sopstveni „ustav“ te su krenuli sa formiranjem vojske?! Sa takvima da se potpisuje bilo sta i to da garantuju isti ovi koji dopustaju krsenja sporazuma ili ih i sami krse? Upravo to sto te takse traju vec godinu dana su pokazatelj da se nista ne treba potpisati sa Albancima i njihovim sponzorima.

  5. Gospodine šib nije više ’99…malo je drugačiji odnos snaga u 2019. I kako vreme prolazi sve vam je gore.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.