Šib: Teško je zamisliti da dve zemlje pristupaju EU bez međusobnog priznanja

Ostavite komentar


  1. Ne postoje dve zemlje gospodine ambasadore! Postoji samo Srbija i u okviru nje ap Kosovo i Metrohija! Postoji Ustav Srbije I postoji rezolucuja 1244. Kao akreditovani ambasador Nemacke u Srbije prilicno ste drski!

  2. Pa gde je tu problem? Kosovo je deo Srbije (pokrajina) i ulaskom Srbije u EU, Kosovo i Metohija kao njeni delovi takodje ulaze u zajednicu.

  3. Pravi se lud. Srbija je zemlja osnivac UN i nema potrebe da je okupatorska vlast „priznaje“.
    To sto ste oteli bice vraceno jednog dana po medjunarodnom pravu i rezoluciji 1244.

  4. Pa ko je tu lud….Mislim da Evropska unija vrlo dobro zna da bi Kosovo ušlo u EU mora biti priznato od svih članica …A kao sto znamo to je nemoguce….Prvo da krenemo od Španijel jel.,,

  5. Nisu 2 zemlje nego 1, sa pokrajinom ili ako vise volis pokrajinom pod privremenom okupavijom. Kao sto vama Krim nije drzava, Nagorno Karabah nije. Ako to ne prihvatas pakuj kofere iz drzave koju ne priznajes.

  6. … premudro, prvih 20 godina pregovora mi deluje monotono nema novih ideja, verovatno će u sledećih 20 doći do novih ideja i eksperimenata!

  7. Aha, sećam se Kipra. Ni dan danas ništa nije rešeno. Jedna država, koja to u stvari nije ali je zato u EU….

  8. Srbija i njen okupirani deo hipoteticki i da se medjusobno priznaju nikada nece postati punopravni clanovi EU, jer za tako nesto ne postoji vecinsko raspolozenje u EU.

  9. Ostre su vase bodlje vasa ekselencijo. Ali nismo zaboravili da ste Rumuniju i Bugarsku primili navrat-na nos u EU i bez ispunjenih pristupnih poglavlja. Zasto ? Pa zurilo se NATO.u da se dohvati kontrole Crnog mora i da im brze bolje utrpa na teritorije rakete sa nuklearnim bojevim glavama ! Lazem li ja ? Ne. Zato ni ne postoji razlog da se ne kaze istina ovom nadobudnom ciniku. I ne postoji razlog da se komentar cenzurise. Zahvaljujem i ocekujemo vas na proslavi 20 Oktobra , dana oslobodjenja Beograda od fasistickih nemackih okupatora. Bice te nam dragi gosti i vi i aktuelni Predsednik Srbije !

  10. Nemci i njihova patoloska opsednutost albanizacijom Koosva i otcepljenjem Kosova od Srbije. Bedno je sto za svoje interese zloupotrebljavaju institucije EU kao i integraciju u EU.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.