Simić: PSG traži primenu svih preporuka iz rezolucije EP i održavanje novih izbora u Beogradu 1foto: Andrija Vukelić/Pokret slobodnih građana

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas primenu svih preporuka iz rezolucije Evropskog parlamenta, naročito međunarodnu istragu izbora, a nakon toga i održavanje novih izbora u Beogradu. Član Izvršnog odbora PSG i odbornik sa liste „Srbija protiv nasilja“ Stefan Simić u pisanoj izjavi naveo je da novi izbori moraju da budu održani pod poboljšanim uslovima i uz čvrste garancije da neće ponovo doći do krađe.

„Evropski parlament izglasao je Rezoluciju kojom je potvrđeno da izbori u Srbiji nisu bili regularni i to ogromnom većinom evropskih poslanika, uključujući gotovo sve poslanike Evropske narodne partije koju čine partnerske stranke SNS, koje ovog puta nisu mogle da progledaju kroz prste na krađu izbora, uprkog ogromnom lobiranju. Ovakva većina i odnos dovoljno govore o odnosu evropskih partnera prema autoritarnom režimu u Srbiji“, ocenio je Simić.

Dodao je i da veličinu „razmere krađe“ u Beogradu pokazuje i to da se EP prvi put bavio lokalnim izborima i zaključio da su oni protekli u svetlu sistemske zloupotrebe institucija i medija, kao i organizovane migracije birača što je uticalo na krajnji rezultat izbora.

„Srpska napredna stranka je brutalno izmenila volju građana Beograda koji su pokazali da ih više ne žele na vlasti. Aleksandar Šapić pokušava na silu da zadrži glavni grad i da nastavi sa njegovim urušavanjem koje se može videti na svakom koraku. Građani Beograda žele promene i njihova izborna volja mora da se poštuje“, rekao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari