Siniša Kovačević: Izlazak na izbore je iluzorno i nepotrebno davanje legitimiteta parlamentu 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, izlazak na izbore pod postojećim uslovima „iluzorno i potpuno nepotrebno davanje legitimiteta“ ovakvom parlamentu i ovakvom Savetu za nacionalnu bezbednost.

Sastav Saveta za nacionalnu bezbednost pokazuje do koje je mere u Srbiji uspostavljena vladavina najgorih, jer Savet čine jedan keramičar, jedna osoba koja je završila šestonedeljni kurs za bejzbol trenera u Americi i čovek koji je do juče prisluškivao predsednika Srbije i koji ga ucenjuje“, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

Kovačević je istakao da je u pitanje doveden opstanak države i naroda, jer postoji opasnost da jedna zemlja sutra može biti u vlasništvu multinacionalnih kompanija i da jedna lepa zemlja nestane i bude zatrovana sumpornom kiselinom.

Upitan o učestvovanju Narodne stranke na izborima u Negotinu, Kovačević je odgovorio da je, pre svega, reč o „pokaznoj vežbi“.

„Narodna stranka je ovog trenutka potpuno inokosna i odlučuje da izlazi na izbore u Negotinu da pokaže dve stvari – ako oni budu pošteni, onda ćete videti fascinantan rezultat Narodne stranke, a ukoliko tamo budu kratko ošišani momci u džipovima bez tablica, ako bude bugarskih vozova i mašinovođa i ako bude kupovanja glasova, onda će to samo biti dokaz da na izbore ne bi trebalo ići i da se ne može ništa promeniti“, objasnio je Kovačević.

Na pitanje šta misli o pokušaju unapređenja kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Srbije, Kovačević je odgovorio da bi svaka vrsta kodeksa bila nepotrebna da „tamo sedi 250 pristojnih ljudi“.

„Današnji parlament nije drugačiji od slike u narodu i od te slike ne mogu biti drugačiji ni sinod, ni generalštab, ni vlada. Oni ne mogu biti drugačiji od onoga što u mentalnom, misaonom, profesionalnom i stručnom smislu proizvodi masa, to što je u narodu definisano kao potreba za vođom i uspehom i načinima na koji se to postiže“, kazao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari