Siniša Kovačević: Izlazak na izbore je iluzorno i nepotrebno davanje legitimiteta parlamentu 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, izlazak na izbore pod postojećim uslovima „iluzorno i potpuno nepotrebno davanje legitimiteta“ ovakvom parlamentu i ovakvom Savetu za nacionalnu bezbednost.

Sastav Saveta za nacionalnu bezbednost pokazuje do koje je mere u Srbiji uspostavljena vladavina najgorih, jer Savet čine jedan keramičar, jedna osoba koja je završila šestonedeljni kurs za bejzbol trenera u Americi i čovek koji je do juče prisluškivao predsednika Srbije i koji ga ucenjuje“, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

Kovačević je istakao da je u pitanje doveden opstanak države i naroda, jer postoji opasnost da jedna zemlja sutra može biti u vlasništvu multinacionalnih kompanija i da jedna lepa zemlja nestane i bude zatrovana sumpornom kiselinom.

Upitan o učestvovanju Narodne stranke na izborima u Negotinu, Kovačević je odgovorio da je, pre svega, reč o „pokaznoj vežbi“.

„Narodna stranka je ovog trenutka potpuno inokosna i odlučuje da izlazi na izbore u Negotinu da pokaže dve stvari – ako oni budu pošteni, onda ćete videti fascinantan rezultat Narodne stranke, a ukoliko tamo budu kratko ošišani momci u džipovima bez tablica, ako bude bugarskih vozova i mašinovođa i ako bude kupovanja glasova, onda će to samo biti dokaz da na izbore ne bi trebalo ići i da se ne može ništa promeniti“, objasnio je Kovačević.

Na pitanje šta misli o pokušaju unapređenja kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Srbije, Kovačević je odgovorio da bi svaka vrsta kodeksa bila nepotrebna da „tamo sedi 250 pristojnih ljudi“.

„Današnji parlament nije drugačiji od slike u narodu i od te slike ne mogu biti drugačiji ni sinod, ni generalštab, ni vlada. Oni ne mogu biti drugačiji od onoga što u mentalnom, misaonom, profesionalnom i stručnom smislu proizvodi masa, to što je u narodu definisano kao potreba za vođom i uspehom i načinima na koji se to postiže“, kazao je Kovačević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Siniša Kovačević: Izlazak na izbore je iluzorno i nepotrebno davanje legitimiteta parlamentu”

  1. Legenda si. Akp dobro prodjete onda su izbori posteni ako ne onda su namesteni. Mnogo od jednog umetnika.

  2. Vlast neće pasti na predstojećim izborima makar oni bili i znatno pošteniji. Oni su ipak šansa za opozicione partije da pokažu ozbiljnost, pošalju poruku biračima i Evropskoj uniji da u budućnosti mogu da upravljaju zemljom i tako naprave osnovu za to da se promena vlasti desi na nekim sledećim redovnim ili vanrednim izborima. Ovakvu izjavu vidim kao čist pokazatelj nerazumevanja politike i širenje defetizma.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.